Ga naar inhoud

Formule 1 past binnen aantal geluidsdagen TT Circuit Assen


dreka

Aanbevolen Berichten

Formule 1 past binnen aantal geluidsdagen TT Circuit Assen

321854.jpg

Een Formule 1-race past binnen het aantal geluidsdagen dat het TT Circuit Assen tot zijn beschikking heeft. Dit benadrukt Jos Vaessen, de president van The Dutch Grand Prix Foundation.

"De Formule 1 past binnen de gestelde geluidsvoorwaarden", laat Vaessen, voormalig voorzitter van het TT Circuit, aan Motorsport.com weten. "Het circuit heeft twaalf dagen en daar past de Formule 1 mooi in." Volgens Vaessen zal de komst van de Formule 1 ook niet ten koste gaan van evenementen die al op de Drentse omloop plaatsvinden. "Daar hoeft niets voor te wijken. Het past binnen de twaalf dagen. Dat is allemaal al doorgerekend en vormt verder geen probleem."

De twaalf geluidsdagen, waarvoor het TT Circuit al een vergunning heeft, zijn opgesplitst in drie typen. Van de twaalf dagen mogen er er maximaal zes onder het zwaarste type vallen. Om aan dat laatste te kunnen blijven voldoen, zou het programma van de MXGP kunnen worden aangepast. "Motorcross valt onder het zwaarste type", laat Lee van Dam, CEO van The Dutch Grand Prix Foundation, weten. "Dat komt omdat er om 8.00 uur 's ochtends al wordt begonnen aan het programma. Maar zouden we de Formule 1 in Assen krijgen, dan laat je de motorcross over drie dagen rijden, waarbij er om 9.00 uur of 10.00 uur 's morgens wordt begonnen. Dan valt het evenement onder een ander type."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365920/formule-1-past-binnen-aantal-geluidsdagen-tt-circuit-assen/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.