Ga naar inhoud

Tost hoopvol over Red Bull-Honda: "Motor niet zo slecht


dreka

Aanbevolen Berichten

Tost hoopvol over Red Bull-Honda: "Motor niet zo slecht"

321870.jpg

 Toro Rosso is zeer tevreden over de samenwerking met motorleverancier Honda. Volgens teambaas Franz Tost hebben de Japanners dit seizoen al een goede basis gelegd voor een vruchtbare samenwerking in de komende jaren. "Ik moet zeggen dat de Honda-motor niet zo slecht is als dat door anderen wordt beweerd."

Tost wijst hiermee subtiel op de moeizame samenwerking tussen McLaren en Honda, waarbij vooral de eerstgenoemde partij veel kritiek leverde. Het team uit Woking stapte over op Renault-motoren, waarna Honda met Toro Rosso en later het 'grote' Red Bull snel nieuwe partners vond. Volgens de Oostenrijker mag de combinatie Red Bull-Toro Rosso vanaf volgend jaar hopen op een succesvolle samenwerking met Honda.

"Ze hebben al een goede basis gelegd. Er wordt nu hoofdzakelijk aan de betrouwbaarheid gewerkt, al gaat het natuurlijk ook nog steeds wel om het vermogen", zegt de Toro Rosso-teambaas in gesprek met ORF. In 2018 zal Honda de krachtbron nog doorontwikkelen met kleine updates, al ligt de focus volgens Tost al grotendeels op 2019, als ook Red Bull Racing zal worden voorzien van Honda-krachtbronnen.

Onderlinge communicatie is volgens hem een belangrijke sleutel tot succes. Honda blinkt hier volgens de ervaren teambaas in uit. "Vanaf het begin was de samenwerking met Honda erg goed te noemen. In november en december hebben we elkaar meerdere keren ontmoet, zowel in Europa als ook in het ontwikkelingscentrum te Sakura. Daar hebben we heel precies geanalyseerd wat er vorig jaar is gebeurd en aan de hand daarvan goed werk kunnen leveren op de testbank. Hierdoor zijn we snel op een goed niveau gekomen."

Volgens Tost moet McLaren de hand dan ook enigszins in eigen boezem steken. "Voor een goede samenwerking heb je twee partijen nodig. Misschien was dit bij McLaren niet het geval." Bij Toro Rosso gaat dit beter, de stal uit Faenza heeft vooralsnog weinig te klagen over het Japanse merk. "Het is nu belangrijk om de potentie van Red Bull al tot prioriteit te maken. Daar profiteert Toro Rosso namelijk ook van. Daarom moet de samenwerking tussen Red Bull en Honda meteen zorgvuldig wordt opgebouwd. Ik geloof dat we dan een sterk totaalpakket hebben.

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365945/tost-hoopvol-over-red-bull-honda-motor-is-niet-zo-slecht/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.