Ga naar inhoud

Bottas ondanks pech hoopvol over toekomst bij Mercedes


dreka

Aanbevolen Berichten

Bottas ondanks pech hoopvol over toekomst bij Mercedes

321895.jpg

Valtteri Bottas weet dat Mercedes zich, ondanks alle pech die hem goede resultaten heeft gekost, bewust is van het sterke presteren van de Fin. De drievoudig Grand Prix-winnaar liep in zowel China, Azerbeidzjan als Oostenrijk goede kansen op een overwinning mis.

Bottas kreeg na zijn debuutjaar nog een jaarcontract van Mercedes, met daarbij de opdracht zichzelf te bewijzen. Volgens de 28-jarige coureur uit Nastola verloopt dat tot dusverre naar wens. "Ik ben min of meer op het niveau dat ik zelf nastreef. Dit biedt mij een goede uitgangspositie. Ik heb dit jaar namelijk in alle races kunnen voldoen aan de verwachtingen van het team, ook al heeft me dat (door pech, red.) niet altijd de gewenste punten opgeleverd."

Volgens Bottas houdt het team in hun beoordeling ook rekening met zijn ongewone hoeveelheid pech. "Het mooie is dat het team mijn optredens tot in groot detail kan bekijken. Dat ik nog maar weinig overwinningen heb, hoeft voor de toekomst dus niet per se negatief te zijn. Het team weet exact waar ik mee bezig ben en hoe ik mezelf verbeter", spreekt de zelfverzekerde Fin.

Eén van die verbeteringen betreft zijn kwalificatietempo. Het gemiddelde gat op zaterdag tussen Bottas en Hamilton bedraagt in 2018 nog maar 0,059 seconde in het voordeel van de Brit. "Ik heb echt het gevoel dat ik naast mijn sterke punten ook mijn zwakke punten heb verbeterd. Het zit over het algemeen steeds dichter bij elkaar, ik zit niet vaak meer echt ver achter Lewis. Of de auto in een weekend nou goed of slecht is, ik kan er nu steeds het maximale uit halen."

Met medewerking van Scott Mitchell en Frankie Mao

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365977/bottas-ondanks-pech-hoopvol-over-toekomst-bij-mercedes/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.