Ga naar inhoud

Lorenzo blij met plek drie, Dovizioso verwacht groepsrace


dreka

Aanbevolen Berichten

Lorenzo blij met plek drie, Dovizioso verwacht groepsrace

321897.jpg

 Jorge Lorenzo is tevreden met zijn plek op de voorste startrij voor de Grand Prix van Duitsland. De Spaanse coureur van Ducati kwalificeerde zich zaterdag als derde op de Sachsenring, achter Marc Marquez en Danilo Petrucci.

"Al met al ben ik heel blij met dit resultaat en tempo. Als iemand me vooraf had gezegd dat we op de Sachsenring met een Ducati in de 1.20.3 zouden rijden, dan had ik moeite gehad om dat te geloven. Maar de machine die we dit seizoen hebben, is waarschijnlijk completer dan die van vorig jaar. Een aantal andere Ducati's is hier ook heel competitief. Ik denk dus dat we uitstekend werk hebben geleverd en een goede motor voor de race hebben", zei Lorenzo na de kwalificatie.

"Ik heb nog wel wat ideeën voor de warm-up en als die werken, dan kunnen we ons waarschijnlijk nog verder verbeteren. Maar de derde plaats, de eerste rij is heel goed", vervolgde Lorenzo. "Het is jammer om de tweede plaats te verliezen na een klein foutje, dat me wat tijd heeft gekost. Anders had ik misschien op pole kunnen staan. Maar goed, de derde plek is een prima uitgangspositie. Of ik kan winnen? Ik denk dat we in de buurt zitten. Ik rij beter op de Sachsenring dan in eerdere jaren en de Ducati is ook competitief. Een overwinning is dus niet onmogelijk. Het podium is zeker mogelijk, daar gaan we dus voor vechten."
Dovizioso
Andrea Dovizioso, de teamgenoot van Lorenzo, kwalificeerde zich als vijfde. De Italiaan moest wel vanuit Q1 komen. "Ik ben ontzettend blij met een plek op de tweede startrij. Het is altijd moeilijk om de tweede startrij te halen, zeker hier", reageerde Dovizioso. Hij verwacht dat de banden in de race een belangrijke rol gaan spelen. "We hebben hetzelfde tempo als de snelste man, maar dan wel in het eerste deel van de race. Niemand weet echt wat er in het tweede deel zal gebeuren."

Dovizioso verwacht dat iedereen met hevige bandenslijtage te maken zal krijgen. "Meer dan normaal", voorspelde hij. "Als dat gebeurt, dan zal dat veel invloed op de race hebben. De snelheden op papier zullen misschien niet kloppen. Ik denk dat de banden al halverwege de race veel minder zijn. In de laatste vijf, zes ronden zal er dan opnieuw een grote stap achteruit zijn. Ik verwacht daarom een groepsrace. Iedereen moet de banden namelijk heel goed managen, dus niet slechts een beetje. Dat is de normale aanpak voor deze wedstrijd. Met de rijders die we in ons kampioenschap hebben is echter alles mogelijk."

Met medewerking van Lewis Duncan en Jamie Klein

Bron https://www.gpupdate.net/nl/motogp-nieuws/365980/lorenzo-blij-met-plek-drie-dovizioso-verwacht-groepsrace/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.