Ga naar inhoud

Petrucci baalt van Lorenzo: "Geen slimme actie in bocht 1


dreka

Aanbevolen Berichten

Petrucci baalt van Lorenzo: "Geen slimme actie in bocht 1

321922.jpg

 Danilo Petrucci was zondag met een vierde plaats de beste Ducati-coureur in de Grand Prix van Duitsland, maar naar eigen zeggen was een podiumplaats haalbaar geweest. De Pramac-rijder verloor echter tijd bij een aanvaring met Jorge Lorenzo, die uitkomt voor het fabrieksteam van Ducati, in bocht 1 van de Sachsenring en dat deed zijn kansen geen goed.

Petrucci finishte op 0,6 seconde van nummer drie Maverick Viñales, die hem in de voorlaatste ronde passeerde. "Lorenzo ging wijd in bocht 1. Ik zat rustig aan de binnenkant, maar toen zag hij me en ik denk dat hij besloot om mij te raken. Hij raakte namelijk mijn voorwiel", beschrijft Petrucci het incident. "Hij deed het vast niet met opzet, maar hij nam ook zeker geen moeite om me te ontwijken. Daarbij verloren we een seconde. Met die seconde had ik misschien op het podium kunnen eindigen, al was Maverick ook zeker sneller omdat zijn banden in een betere staat waren. Die lijn van Lorenzo in bocht 1 was echter niet heel slim, eerder probeerde hij het al via de buitenkant bij Valentino [Rossi]. Ik weet niet wat zijn gedachte was met die lijn."

"De coureur die voorop ligt, heeft geen zicht op de rijder achter zich. Als je wijd gaat en op het vuil terecht komt, dan wil je zo snel mogelijk terug naar de ideale lijn", reageert Lorenzo desgevraagd door Motorsport.com op de woorden van Petrucci. "De achterste coureur moet weten dat de voorste rijder vroeg of laat weer naar de binnenkant komt. Hij moet dus voorzichtig zijn. Petrucci dacht: 'dit is mijn kans', maar hij had moeten denken: 'ik ben sneller dan hij en krijg dus nog een kans. Ik passeer hem in een andere bocht'. Dat was in mijn ogen het probleem, want ik kan niet eeuwig op de vuile lijn blijven."

Met medewerking van Jamie Klein

Bron https://www.gpupdate.net/nl/motogp-nieuws/366012/petrucci-baalt-van-lorenzo-geen-slimme-actie-in-bocht-1/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.