Ga naar inhoud

Suzuki-rijders en Miller boos op Pol Espargaro na crash


dreka

Aanbevolen Berichten

Suzuki-rijders en Miller boos op Pol Espargaro na crash

321923.jpg

 Suzuki-rijders Andrea Iannone en Alex Rins vinden dat Pol Espargaro een straf had verdiend voor de crash in de eerste ronde van de Grand Prix van Duitsland. In bocht 3 raakte Espargaro de achterkant van Iannone, waarna hij onderuit ging en Rins meenam in zijn val. Voor Espargaro en Rins betekende dat einde wedstrijd, Iannone kwam niet verder dan P12.

De stewards deden wel onderzoek naar de crash, maar besloten geen straffen uit te delen. Rins vindt echter dat Espargaro wel straf had moeten krijgen. "Ik ben het er absoluut niet mee eens", reageerde de Spanjaard op de beslissing van de stewards, al voegde hij er wel aan toe dat Espargaro zijn excuses heeft aangeboden. "Als de stewards dit toelaten, dan wordt het uiteindelijk een chaos. Het is vreemd wat er gebeurde. In de tweede bocht zat ik aan de binnenkant en zag ik Pol aan de buitenkant, enigszins op de limiet. Toen we van kant wisselden, zat hij aan de binnenkant op de kerbs onder een maximale hellingshoek. Daarna raakte hij Andrea, waarna hij ten val kwam."

"Pol dacht volgens mij niet echt na in de eerste drie bochten. Dat heeft ons de race gekost", moppert Iannone, die door het contact met Espargaro wijd ging en daardoor posities verloor. "Het is prima dat je je plaats probeert te heroveren, maar wel met verstand. In bocht 3 is geen ruimte. Zijn lijn was ongelooflijk. Ik hoorde het geluid van zijn motor en daarom pakte ik mijn machine iets eerder op, want ik verwachtte al contact. Daarmee heb ik een valpartij van mezelf kunnen voorkomen, maar het kostte me wel meer dan tien plekken. Op dit circuit is het heel moeilijk om dat goed te maken."

Ook Jack Miller was slachtoffer van het voorval, aangezien hij moest uitwijken en door het grind ging. Voor hem was de crash geen verrassing. "Espargaro ging al als een idioot via de buitenkant door bocht 1. Hij probeerde me in te halen, raakte me en probeerde vervolgens drie coureurs te passeren via de buitenkant van bocht 2. Die crash zat er dus al aan te komen", aldus Miller, die uiteindelijk veertiende werd.

Met medewerking van Sebastian Fraenzschky, Jamie Klein en David Gruz

Bron https://www.gpupdate.net/nl/motogp-nieuws/366013/suzuki-rijders-en-miller-boos-op-pol-espargaro-na-crash/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.