Ga naar inhoud

Isola: "Onzin dat we als Pirelli bepaalde teams bevoordelen


dreka

Aanbevolen Berichten

Isola: "Onzin dat we als Pirelli bepaalde teams bevoordelen

321903.jpg

 Mario Isola, verantwoordelijk voor het Formule 1-project van Pirelli, doet de verhalen dat zijn bedrijf bepaalde teams zou bevoordelen af als onzin. Pirelli maakte voor de Grands Prix van Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië speciale banden waarvan het loopvlak 0,4 millimeter dunner was dan normaal, volgens boze tongen om Mercedes te helpen.

Mercedes had tijdens de wintertests moeite met de banden, wat volgens critici voor Pirelli aanleiding is geweest om aangepaste banden mee te nemen naar Barcelona, Paul Ricard en Silverstone. Op alle drie deze circuits pakte Lewis Hamilton de pole-position. In Barcelona en op Paul Ricard ging de Brit ook met de zege aan de haal. Op Silverstone eindigde hij achter Sebastian Vettel als tweede, maar wel na een inhaalrace te hebben gereden na een tik van Kimi Raikkonen in de eerste ronde. "Alle teams hadden problemen met de banden", countert Isola de kritieken op het dunnere loopvlak van de banden.

Barcelona en Silverstone zijn afgelopen winter opnieuw geasfalteerd. De nieuwe asfaltlaag biedt veel meer grip dan de oude laag, waardoor er meer energie door de banden gaat. Dat zorgt niet zozeer voor slijtage, maar wel voor hogere temperaturen en deze kunnen weer blaarvorming tot gevolg hebben. Vanwege de hoge snelheden op Paul Ricard verwachtte Pirelli daar hetzelfde probleem. "Op Silverstone waren we niet ver van blaarvorming verwijderd, dat weet ik zeker", reageert Isola. "Met het normale loopvlak hadden we waarschijnlijk blaren gezien. Met de aanpassing was het mogelijk om een echte race te hebben, waarbij het om de ware kracht van de auto ging, zonder externe factoren."

Tijdens het Grand Prix-weekend in Barcelona klaagde Ferrari nog over het dunnere loopvlak, maar Vettel kwam daar enkele dagen later op terug na gedurende de in-season test op het Catalaanse asfaltlint met de standaard banden te hebben gereden. In Frankrijk had Ferrari geen moeite met het aangepaste rubber, maar op Silverstone had Vettel linksvoor wel problemen. Hierdoor kon Valtteri Bottas tegen het einde van de eerste stint dichterbij komen.

Dat kan echter ook het gevolg zijn van de nieuwe vloer en diffuser die Ferrari op Silverstone introduceerde. Deze onderdelen zorgen voor betere prestaties, maar wellicht ook dat er meer van de banden wordt gevraagd. In Barcelona reed de Scuderia voor het eerst met haar nieuwe achterwielophanging, op Paul Ricard had het geen grote updates bij zich."In Barcelona was het heel belangrijk dat we na de race een test hadden, om te laten zien dat we deze verandering niet hebben gedaan om iemand een voordeel te geven", benadrukt Isola. "Sorry dat ik het zeg, maar het is onzin. We voorzien iedereen van banden, elk team dat wint doet dat op Pirelli's. Wij hebben er dus niet echt voordeel van om een team te helpen."

Met medewerking van Scott Mitchell

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365991/isola-onzin-dat-we-als-pirelli-bepaalde-teams-bevoordelen/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.