Ga naar inhoud

F1-kalender inkrimpen tot 15 Grands Prix", stelt Abiteboul voor


dreka

Aanbevolen Berichten

F1-kalender inkrimpen tot 15 Grands Prix", stelt Abiteboul voor

321769.jpg

Renault Sport F1-baas Cyril Abiteboul is voorstander van een minder lang Formule 1-seizoen, terwijl eigenaar Liberty Media juist van plan is om de kalender de komende jaren uit te breiden.

Het F1-seizoen 2018 staat met 21 Grands Prix in de geschiedenisboeken als het langste ooit. Liberty Media wil de kalender de komende jaren uitbreiden tot 22 of 23 races, met onder meer een wedstrijd in Miami en een extra ronde in Azië. Hoewel een langere kalender uit commerciële oogpunten interessant kan zijn, ziet Renault dat niet zitten. Eerder uitten andere teams al kritiek.

Renault F1-topman Cyril Abiteboul liet Motorsport.com weten: "We moeten meer aansluiting vinden met de fans maar het moet ook wel iets bijzonders blijven. Momenteel zitten we al ver boven het aantal dat nodig is om bijzonder te zijn. We moeten een boodschap van trots, van motivatie, van energie overbrengen. Met de huidige kalender is het enthousiasme niet hetzelfde als we maar vijftien maal per jaar zouden hoeven te reizen. En als wij die energie niet hebben, is het heel lastig om dat naar buiten toe over te brengen. Het wordt bijna routine. Dit zou geen dagelijkse baan moeten zijn. De balans is gekanteld, we moeten extreem voorzichtig zijn. Ik waardeer de achterliggende gedachte: commercieel gezien moet de kalender groeien, maar wat mij betreft gaan we de sport enorm inkrimpen."

De Fransman stelt voor: "Als je heel agressief te werk gaat en kiest voor 15 races, moet je de huidige 21 races mededelen: 'Kijk jongens, 6 van jullie worden geschrapt dus strijd er maar om'. Dan draai je de marktwerking volledig om. Het is interessant om te zien welke reactie dat teweeg brengt. Ik begrijp dat het een gok zou zijn, dat het niet past in de huidige opzet van de Formule 1. Er moet elk jaar meer geld verdiend worden, meer mensen, meer circuits, meer prijzengeld, meer van alles. Maar op een bepaald moment moeten er knopen worden doorgehakt. Misschien kunnen we het tij dan keren."
Twijfel bij kleine teams
Met name de kleinere teams zijn bang voor een verdere uitbreiding van de kalender, gezien de enorme logistieke kosten die daarmee gepaard gaan. Sommige formaties hebben Liberty Media al gevraagd om bewijs aan te dragen dat een langere kalender commerciële voordelen oplevert. Haas-teambaas Guenther Steiner: "Het reizen naar de races kost ons en de Formule 1 ongelofelijk veel geld. Zij moeten er dus voor zorgen dat wij inkomen hebben, niet alleen de uitgaven. Groeien om te groeien heeft geen zin. De balans zit tussen de 20 en 22 races maximaal. Meer dan dat levert niet meer op."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366020/f1-kalender-inkrimpen-tot-15-grands-prix-stelt-abiteboul-voor/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.