Ga naar inhoud

Ricciardo vindt Verstappen betere coureur dan Vettel


dreka

Aanbevolen Berichten

Ricciardo vindt Verstappen betere coureur dan Vettel

321944.jpg

Daniel Ricciardo heeft Max Verstappen hoger zitten als coureur dan viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Zo laat de Australiër in het nieuwe nummer van F1 Racing weten.

In het augustus-nummer van F1 Racing, dat deze week verschijnt, beantwoordt Ricciardo vragen die door lezers zijn ingezonden. Op de vraag wie de betere coureur is, Vettel of Verstappen, antwoordt de zevenvoudig Grand Prix-winnaar gedecideerd: "Max. Ze zijn allebei erg goed, maar ik ga voor Max."

Ricciardo en Verstappen zijn nu iets langer dan twee jaar teamgenoten van elkaar bij Red Bull Racing. De 20-jarige Nederlander behaalde in de 47 Grands Prix die hij tot dusver bij het topteam uit Milton Keynes heeft gereden, vier overwinningen en in totaal vijftien podiumplaatsen. Ricciardo boekte in diezelfde periode eveneens vier zeges en betrad alles bij elkaar negentien keer het ereschavot.

De coureur uit Perth had in 2014, tijdens zijn eerste jaar bij Red Bull Racing, viervoudig Formule 1-kampioen Vettel als teamgenoot. Ricciardo schreef dat seizoen drie wedstrijden op zijn naam en werd derde in het kampioenschap, waarmee hij tot op heden de enige coureur is die als winnaar uit het onderlinge duel met Vettel is gekomen. De Duitser zegevierde in 2014 namelijk in geen enkele race en werd dat jaar slechts vijfde in het kampioenschap.

Gevraagd of er ook voordelen zijn aan het hebben van een sterke teamgenoot als Verstappen, reageert Ricciardo: "Er zijn absoluut voordelen. Als je een sterke teamgenoot hebt, push je jezelf harder, leer je meer en word je zelf ook beter. Ik denk dat het een zeer goed iets is om een sterke teamgenoot te hebben." Of hij Verstappen ook als referentiepunt gebruikt? Ricciardo: "Zeker. Max is een zeer goed referentiepunt."

Hoewel het er sterk op lijkt dat Ricciardo een nieuw contract bij Red Bull gaat ondertekenen, waren er de afgelopen jaren geregeld geruchten dat hij de overstap kon maken naar Ferrari, waar Vettel sinds 2015 rijdt. Of Vettel bang zou zijn om hem weer als teamgenoot te krijgen? Ricciardo op plagerige toon: "Mogelijk."

Het volledige interview met Ricciardo is terug te vinden in het augustus-nummer van F1 Racing, dat donderdag in de verkoop gaat. Voor meer informatie over abonnementen, kun je hier terecht.

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366043/ricciardo-vindt-verstappen-betere-coureur-dan-vettel/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.