Ga naar inhoud

Miami stemt over twintigjarige deal voor Formule 1-race


dreka

Aanbevolen Berichten

Miami stemt over twintigjarige deal voor Formule 1-race

 320746.jpg

 De Grand Prix van Miami kan volgende week een aanzienlijke stap dichter bij de daadwerkelijke uitvoering komen. Het bestuur van de Amerikaanse stad stemt dan over het voorgestelde contract van twintig jaar voor de tweede race op Amerikaans grondgebied.

Tijdens de vorige stemming besloot het stadsbestuur de burgemeester toestemming te geven om namens de stad te onderhandelen met de Formule 1-organisatie. De volgende stemming, gepland voor 26 juli, zal de overeenkomst die uit dit overleg is voortgekomen vervolgens beoordelen.
'Tien aanvullende contractjaren'
Een aanvullend document voor stemming verraadt dat er naast de 'gewone' tien contractjaren ook nog een optie is voor tien aanvullende contractjaren. Het gaat volgens het document om "een deal van tien jaar voor de Formule 1 Miami Grand Prix, te beginnen met een Fan Festival in Bayfront Park in oktober 2018 en dan daarna met Formule 1 Grand Prix Racing vanaf oktober 2019 tot en met oktober 2029, met een optie voor nog tien extra jaren."

Vier van de vijf commissieleden moeten met het voorstel instemmen om ook daadwerkelijk goedkeuring te verlenen. Alhoewel veel leden van het stadsbestuur eerst positief reageerden op een Formule 1-race, is de stemming nog geen gelopen koers. Zo heeft burgemeester en groot voorstander Francis Suaraz geen stem en komt er enige weerstand. Mensen met bezwaren krijgen voorafgaand aan de stemming de kans om zich te laten horen. "We roepen iedereen met mogelijke belangen op aanwezig te zijn", zet het stadsbestuur deze inspraakmogelijkheid extra kracht bij.

Met medewerking van Adam Cooper

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366060/miami-stemt-over-twintigjarige-deal-voor-formule-1-race/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.