Ga naar inhoud

Hamilton: "Ben niet ingegaan" op aanbieding ander team


dreka

Aanbevolen Berichten

Hamilton: "Ben niet ingegaan" op aanbieding ander team

321974.jpg

 Lewis Hamilton heeft een aanbieding gehad van een ander team dan Mercedes. Dat bevestigde hij donderdag. Toch koos de regerend wereldkampioen om twee seizoenen langer bij de Zilverpijl te blijven en de kansen elders te laten voor wat het is.

Mercedes maakte donderdagochtend bekend dat Hamilton tot en met 2020 bij de renstal blijft waarmee hij reeds drie keer wereldkampioen werd. De Brit reageerde bevestigend toen hij de vraag kreeg of hij door andere teams benaderd was. Hoewel hij niet in details wilde treden over welk team dat was, zei hij: "Wat betreft een aanbieding van andere teams, een team heeft me benaderd, maar daar ben ik niet op ingegaan.

De coureur liet eveneens weten dat hij niet actief gezocht heeft naar een kans elders, Hamilton committeerde zich vroeg aan een nieuwe verbintenis bij Mercedes en heeft niet actief geprobeerd om het onderste uit de kan te halen bij Mercedes. "Toto [Wolff, teambaas] is een geweldig mens en een goede manager, we hebben een goede relatie en die is altijd maar beter geworden", vervolgde Hamilton. "We hebben zoals in iedere relatie diepte- en hoogtepunten meegemaakt, maar we zijn erg gegroeid en ik ben erg blij dat Toto zoveel geduld met me heeft gehad. De meeste mensen hebben niet zoveel tijd als ik, het laat zien dat we vertrouwen in elkaar hebben. Vanaf de eerste dag heb ik gezegd dat ik niet zoch naar een ander team, ik heb met niemand anders gesproken en ik heb niet actief onderzocht welke opties ik zou hebben. Ik heb altijd tegen Mercedes gezegd dat ik ze niet tegen iemand uit zou spelen. Ik wist dat het team door andere coureurs benaderd is, en dat valt ook te verwachten, maar ik had het vertrouwen dat ze iets anders zouden doen. We hebben de tijd genomen."
Tijd genomen voor details
Mercedes en Hamilton waren het al een tijd eens over de basis van het contract, voor de details namen de beide partijen uitgebreid de tijd. "Ik kan me niet herinneren wanneer het precies was, misschien voor of kort na Monaco. Toen waren er nog wat kleine zaken die we overeen moesten komen. Ik vroeg Toto dan om iets en dan hadden we het er een paar weken niet over, we hebben de tijd genomen. We zijn aan het begin van het jaar begonnen met de gesprekken en daarmee een paar maanden later verder gegaan. Toen hebben we nog een paar dagen om tafel gezeten en heb ik gezegd dat we even tijd moesten nemen, ik had geen haast. Uiteindelijk hebben we thuis om tafel gezeten en hebben we het snel afgerond."

Hamilton tekende een tweejarige deal terwijl hij ook een driejarig contract heeft overwogen. Toch viel de keuze uiteindelijk op een deal tot het seizoen 2021 als F1 nieuwe reglementen invoert. "Ik wilde gewoon twee [jaar] doen. We hebben gesproken over drie jaar, maar er veranderen zaken. Het is duidelijk dat de Formule 1 niet heel hard pusht om alle teams aan boord te houden voor 2021, ik kijk met interesse toe hoe dat verder verloopt. Het is voor mij zinloos om me aan iets te binden waarvan nog geen details duidelijk zijn, al is het voor mij eenvoudig om bij Mercedes te blijven. Dat is het probleem niet. Commercieel kan er veel veranderen, of misschien niet. Ik wil niet in een hoek zitten waar ik niet uit kan komen. Het is een strategische beslissing voor mezelf."
Bevestiging van Bottas dichtbij
Hoewel Mercedes nog geen uitspraak heeft gedaan over de teamgenoot van Hamilton, lijkt er weinig twijfel te bestaan over het aanblijven van Valtteri Bottas. De Finse coureur zou zelfs dit weekend op Hockenheim al bevestigd kunnen worden. Gevraagd naar de progressie van zijn onderhandelingen, zei Bottas dat er vooruitgang geboekt is. "Ik hoop dat er snel nieuws komt, ik weet vrij zeker dat het goed komt", vertelde Bottas. "Het duurt niet lang meer, maar we wachten nog even af. De laatste keer dat we gesproken hebben was er nog niets concreet, maar sindsdien hebben we gesproken en gaan we steeds verder. Hopelijk weten we snel meer."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366092/hamilton-ben-niet-ingegaan-op-aanbieding-ander-team/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.