Ga naar inhoud

Verstappen: "Verschil nu groter dan aan begin van seizoen


dreka

Aanbevolen Berichten

Verstappen: "Verschil nu groter dan aan begin van seizoen

321869.jpg

 Max Verstappen erkent dat Red Bull Racing dit jaar niet mee kan doen om de wereldtitel, tenzij er hele rare dingen gebeuren in de tweede seizoenshelft.De Nederlander zegevierde op imponerende wijze op de Red Bull Ring maar het team uit Milton Keynes kon op Silverstone geen vuist maken ten opzichte van concurrenten Ferrari en Mercedes. Verstappen erkent dat het verschil na de motorupdate van beide topteams weer groter is geworden, waardoor de titel nagenoeg onbegonnen werk is.

"Het [verschil met kop van het veld] is nu groter dan aan het begin van het seizoen. Dat is natuurlijk jammer maar wat doe je eraan? We moeten er als team zijnde gewoon het beste van maken", erkende Verstappen op de Hockenheimring. "Er moet nog veel gebeuren om outsider [in het kampioenschap] te zijn. Als er veel gebeurt dan kan het nog altijd maar ik denk het niet. Zoals ik vooraf het seizoen al gezegd heb zijn wij niet op elk circuit competitief en dat is wel nodig om het kampioenschap te winnen."

De afgelopen race kon Red Bull geen vuist maken ten opzichte van rivalen Mercedes en Ferrari: "In Canada zaten we er maar anderhalve tiende achter. Dat was niet verkeerd maar daarna kwam Silverstone. Het jaar daarvoor waren we daar anderhalve seconde te langzaam. Het circuit ligt ons gewoon niet qua motorvermogen. Heel veel vol gas, en omdat je niet veel remt is het ook qua energie van de batterij lastig. Het vermogenstekort stapelt zich daardoor maar op. Samen met Monza zal dat een van onze slechtste weekenden zijn."
Chassis Red Bull beter dan Ferrari en Mercedes?
Op de vraag of Red Bull Racing nog grote stappen kan maken zonder dat het een motorupdate betreft, antwoordde Verstappen: "Ja, als team kunnen we zeker nog goede stappen maken. We komen standaard zes tot zeven tienden tekort dus dan moeten het wel heel grote stappen worden. De achterstand van de motor was op Silverstone 1,1 seconde en we stonden in de kwalificatie op zeven tienden. Reken maar uit hoe goed de auto dan is."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366087/verstappen-verschil-nu-groter-dan-aan-begin-van-seizoen/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.