Ga naar inhoud

Vettel verwacht spanning in Duitsland: "Strijd met drie teams


dreka

Aanbevolen Berichten

Vettel verwacht spanning in Duitsland: "Strijd met drie teams

321988.jpg

Sebastian Vettel begon zijn thuisrace op Hockenheim met tweemaal een vierde positie op de vrijdag. De Duitser verwacht in Duitsland een groot gevecht met drie teams, dus met Red Bull Racing op de voorposten, en zegt dat Ferrari over één ronde nog stappen moet zetten.

"We hebben vandaag veel dingen geprobeerd, ook met beide auto's wat verschillende dingen. Dus dat was prima", analyseert Vettel de vrijdag van Ferrari na afloop van de tweede vrije training. "We moeten nu vooral kijken waar we nog iets kunnen winnen, ik denk dat we over één ronde nog iets missen. Dat kan volgens mij nog wel beter, ik was namelijk niet helemaal tevreden over mijn enige aanzet op de ultrasofts. Maar de auto is verder goed en volgens mij kunnen we nog wel wat terrein winnen."
Kwalificatie en bandenslijtage cruciaal
De viervoudig wereldkampioen wil na de vrijdag op Duitse bodem nog geen vergaande conclusies trekken, maar denkt dat Red Bull Racing zich in Baden-Württemberg in de strijd tussen Ferrari en Mercedes kan mengen. "Zeker over één ronde. Ik heb nog niet veel van de Red Bulls gezien qua lange runs, maar over één ronde is het zeker een gevecht met drie teams. Het zit vooraan dicht bij elkaar. Een goed resultaat op de zaterdag wordt in ieder geval cruciaal voor ons."

Waar de kwalificatie volgens Vettel een eerste cruciale factor is, lijkt de bandenslijtage een tweede factor te zijn. De temperaturen zijn ook op Hockenheim hoog, waardoor vele teams klagen over blaren op de banden. "Onze ultrasofts hadden ook enkele blaren, vooral de achterbanden", bevestigt Vettel. "Het is goed om te horen dat wij niet het enige team met dat probleem zijn. Het is erg warm, maar normaal gesproken moet het richting de zondag wel iets beter worden. De baan wordt gedurende het weekend ook steeds beter", ziet de Ferrari-coureur nog geen onoverkomelijke problemen voor de rest van het weekend op Hockenheim.

Met medewerking van Adam Cooper

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366115/vettel-verwacht-spanning-in-duitsland-strijd-met-drie-teams/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.