Ga naar inhoud

Hamilton na verhoor stewards: "Ze begrepen dat er verwarring was


dreka

Aanbevolen Berichten

Hamilton na verhoor stewards: "Ze begrepen dat er verwarring was

322023.jpg

 Lewis Hamilton heeft een enerverend weekend achter de rug met een onverwachte zege in Hockenheim en een reprimande na een bezoek aan de stewards. De winnaar van de Duitse Grand Prix zegt dat hij "100 procent open" is geweest met de stewards.

Hamilton werd op het matje groepen omdat hij achter de Safety Car eerst de ingang van de pitlane koos om een pitstop te maken, maar dan van idee veranderde en door het gras weer het circuit opreed. Er was op dat moment chaos te horen op de teamradio van Mercedes, waar zijn team zelf ook niet meer wist wat de wereldkampioen moest doen. Uiteindelijk bleek de keuze om buiten te blijven de juiste. Hamilton kwam aan de leiding te liggen en greep een sensationele zege na als veertiende van start te zijn gegaan en nadat titelrivaal Sebastian Vettel een zekere zege weggooide met een crash.

De stewards, waaronder ex-rijder Mika Salo, gaven Hamilton na afloop een reprimande en geen tijdstraf omdat er verzachtende omstandigheden waren. Zo was er duidelijk verwarring bij het team, vond het incident achter de Safety Car plaats en bracht Hamilton geen andere rijders in gevaar.

"Het is de meest emotionele dag geweest, up en down", zegt Hamilton nadat hij zijn verhaal had gedaan bij de stewards. "Zij hebben de moeilijkste job, want elk scenario is anders. Ik ben 100 procent open met hen geweest. Zij begrepen hoe verwarrend de situatie was, en daar bleef het bij."

Hamilton gaf toe dat hij niet meer wist wat hij moest doen omdat teamgenoot Valtteri Bottas wel koos om een pitstop te maken. "Het was de meeste verwarrende anderhalve seconde", vervolgt de Brit. "Ik dacht echt dat ik buiten zou blijven, want ik was tevreden met mijn banden. En toen vroegen ze mij om binnen te komen en kwam Valtteri ook binnen. Ik dacht, zijn ze daar wel zeker van? Op het moment dat ik in had gestuurd was het weer van 'nee, blijf buiten'. Dus ik wist het niet meer, het team schreeuwde 'nee links, nee rechts' in mijn oor. Ik ben dan maar vertraagd en ben over het gras gereden om zo veilig mogelijk weer het circuit op te komen."


Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366174/hamilton-na-verhoor-stewards-ze-begrepen-dat-er-verwarring-was/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.