Ga naar inhoud

Weer pech voor Ricciardo: "Dit jaar te vaak in deze positie


dreka

Aanbevolen Berichten

Weer pech voor Ricciardo: "Dit jaar te vaak in deze positie

322035.jpg

 Twee leden van de vaste top-zes startten zondag in de Grand Prix van Duitsland ver van de voor hen gebruikelijke posities. Waar Lewis Hamilton op Hockenheim vanaf P14 op de grid naar de winst reed, moest de als negentiende gestarte Daniel Ricciardo zijn Red Bull in de 29ste ronde naast de baan parkeren met een motorprobleem.

Ricciardo stond zo ver naar achteren op de grid wegens een gridpenalty van twintig plaatsen, nadat hij meerdere power unit-elementen had laten vervangen. De Australiër koos met een eerste stint op mediums voor een alternatieve strategie. Tot een aanval op ultrasofts in de tweede stint kwam het echter niet, aangezien hij voor zijn pitstop al werd getroffen door een motorprobleem. Op dat moment had Ricciardo zich opgewerkt tot de zesde plaats.

"De eerste tien tot vijftien ronden op de mediums waren echt lastig. Ik had er mijn handen vol aan", aldus Ricciardo. "Ik dacht dat de race naar ons toe zou komen, maar in de eerste paar ronden moest ik echt geduldig zijn. Toen ik eenmaal in schone lucht reed, was ik in staat om lage 1.18'ers te rijden, waarmee ik er op dat moment competitief uitzag. We hebben echter geen kans gekregen om te zien wat er mogelijk was in deze race. We hadden lang door kunnen gaan op mediums en richting het einde van de race had de strategie goed kunnen uitpakken voor ons, denk ik."

"In de 29ste ronde hoorde ik echter iets vreemds bij het terugschakelen voor bocht 6 en toen ik bij het uitkomen van de bocht accelereerde, verloor ik vermogen en maakte de motor een heel raar geluid", vervolgt Ricciardo. "Het team vroeg me om de wagen naast de baan te parkeren. Wat er precies aan de hand was, weet ik nog niet. Het is in elk geval wel frustrerend, gezien de straffen die we voor deze race hebben geïncasseerd."

"Het hoort bij racen, maar ik heb het gevoel dat ik dit seizoen te vaak in deze positie heb gezeten. Het doet pijn, dat doet het altijd", aldus Ricciardo, die eerder dit jaar al in Bahrein en Oostenrijk uitviel met technisch malheur. Hij hoopt komend weekend op beterschap in Hongarije. "Hopelijk kan ik daar winnen, voordat we allemaal op zomervakantie gaan", besluit hij.

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366176/weer-pech-voor-ricciardo-dit-jaar-te-vaak-in-deze-positie/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.