Ga naar inhoud

Raikkonen: "Maximale resultaat gezien omstandigheden


dreka

Aanbevolen Berichten

Raikkonen: "Maximale resultaat gezien omstandigheden"

322036.jpg

 Kimi Raikkonen startte en finishte zondag als derde in de Grand Prix van Duitsland, maar ging wel enige tijd aan de leiding. De Ferrari-coureur passeerde Valtteri Bottas en teamgenoot Sebastian Vettel met een vroege pitstop, maar na een teamorder moest hij zijn Duitse collega laten passeren. In tegenstelling tot Vettel zou Raikkonen namelijk nog een pitstop maken.

Ferrari-techneut Jock Clear had via de radio veel woorden nodig om Raikkonen te vragen of hij aan de kant wilde gaan voor Vettel, waardoor de Fin niet helemaal zeker wist wat de bedoeling was. "We hebben bepaalde regels in het team, maar het was niet duidelijk genoeg", reageerde Raikkonen na afloop van de race. "Ik weet niet of het uiteindelijk iets uit heeft gemaakt..."

Vettel gleed in de 52ste ronde als leider uit de race. Raikkonen was op dat moment al ingehaald door Bottas voor P2. "Het was listig met de regen en ik had een momentje met één van de achterblijvers, waardoor Valtteri me kon passeren", legde hij uit. Door het uitvallen van Vettel schoof Raikkonen weer op naar de tweede plaats, maar omdat Bottas en hij in tegenstelling tot de latere winnaar Lewis Hamilton een pitstop maakten tijdens de Safety Car-fase werd hij alsnog derde.

"De omstandigheden waren niet gemakkelijk", vervolgde Raikkonen. "Verrassend genoeg had je in sommige bochten voldoende grip, maar in andere bochten was er juist totaal geen grip. De regen was vooral te merken in de bochten 2 en 6. Het was lastig om in te schatten wanneer je moest remmen en hoeveel grip je zou hebben. Die beslissingen maak je uiteraard al voor je rempunt, maar als het natter is dan je verwacht, dan is er niet veel dat je nog kan doen. Het was niet gemakkelijk en in meerdere opzichten had het deze race beter gekund, maar hier moeten we het mee doen. Ik denk dat we er het maximale uit hebben gehaald, gezien de situatie."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366177/raikkonen-maximale-resultaat-gezien-omstandigheden/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.