Ga naar inhoud

Mercedes vreesde tijdstraf en dwong Hamilton te pushen


dreka

Aanbevolen Berichten

Mercedes vreesde tijdstraf en dwong Hamilton te pushen

322040.jpg

 Mercedes heeft Lewis Hamilton in de slotfase meerdere malen aangespoord om tot op de meet vol te blijven pushen. Het Duitse merk vreesde een tijdstraf door het incident waarbij Hamilton zich al in de pitingang begaf en over het gras en de witte lijn weer de baan op stuurde.

De regerend wereldkampioen moest zich na afloop verantwoorden tegenover de stewards en kwam er uiteindelijk met een reprimande vanaf. Radiocommunicatie leert echter dat Mercedes bepaald niet zeker was van een goede afloop. Toen het team Valtteri Bottas middels een teamorder dwong om rustiger aan te doen, vroeg Hamilton over de boordradio of hij zijn motor in de laatste ronden iets mocht sparen.
'Alle mogelijkheden coveren'
Het team reageerde daar echter afwijzend op en verzocht Hamilton voor iedere tiende te blijven knokken met het oog op een mogelijke tijdstraf. Op het radiobericht 'ik wil de motor sparen', antwoordde zijn engineer Peter Bonnington afwijzend: "Je moet het gat blijven vergroten. Strat mode 8. Strat mode 8, gebruik die energie. Lewis, blijf pushen tot op de streep. Pushen tot op de streep."

Deze berichten verontrustten Hamilton, waardoor hij na het vallen van de vlag meteen vroeg. "Heb ik een straf gekregen?" Bonnington antwoordde dat dit niet het geval was, maar dat het team graag alle mogelijke beslissingen van de wedstrijdleiding wilde 'coveren'. "Wij weten hoe deze dingen werken, er is zo veel ruimte voor interpretatie. Daarom wilden we gewoon zo ver mogelijk bij de rest wegrijden", bevestigde Mercedes Motorsport-baas Toto Wolff de gehanteerde tactiek na afloop.

Met medewerking van Jonathan Noble en Adam Cooper

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366180/mercedes-vreesde-tijdstraf-en-dwong-hamilton-te-pushen/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.