Ga naar inhoud

Miami organiseert geen F1-race in 2019, opgeschort tot 2020


dreka

Aanbevolen Berichten

Miami organiseert geen F1-race in 2019, opgeschort tot 2020

322055.jpg

Miami heeft bevestigd dat het in 2019 nog geen Formule 1-race zal organiseren. De Amerikaanse stad heeft haar plannen opgeschort tot 2020. De kalender van 2019 zal daardoor hoogstwaarschijnlijk uit twintig races bestaan, onder meer door het wegvallen van de Duitse Grand Prix.

Bronnen in de paddock suggereerden al langere tijd dat het organiseren van een race in 2019 een moeilijk verhaal zou worden. De contracten moesten in dat geval nog voor 2019 worden getekend, aangezien Liberty geen plek op de kalender onder voorbehoud wilde vrijmaken. Dit lukt niet doordat de lokale bevolking zich nog niet allemaal even enthousiast toont. Het bestuur van de stad wil deze klachten serieus nemen en daardoor geen overhaaste beslissing nemen. Zo werd een stemming over een mogelijk Formule 1-contract voor tien en mogelijk twintig jaar afgelopen week nog uitgesteld tot september.
Willen de best mogelijke race
"We hebben zeker vooruitgang geboekt, maar deze onderhandelingen zijn complex. Het had onze voorkeur om al in 2019 in Miami te racen, maar er was altijd een mogelijkheid dat we de beste wheel-to-wheel racing niet op tijd konden garanderen voor fans, coureurs en teams", geeft Sean Bratches aan het project graag in één keer goed te willen doen. "Dat punt hebben we nu bereikt voor het jaar 2019 in Miami. We hebben in overleg met de autoriteiten besloten om het plan op schuiven en 2020 als het nieuwe doel te kiezen voor de eerste Formule 1 Miami Grand Prix."

De Formule 1 wil onder meer gebruikmaken van enkele iconische plekken in de stad, hetgeen nogal gevoelig ligt en niet op korte termijn te regelen is. "We hebben altijd al gezegd dat we geen concessies gaan doen aan de best mogelijke race, dat is voor de mensen in Miami, de fans en de 1,8 miljard televisiekijkers. En als dat betekent wachten tot 2020, dan is dat een veel betere optie dan nu een niet optimale deal te sluiten."

Bratches vreest nog niet voor het volledig afschieten van het plan. Volgens hem verloopt de samenwerking met de lokale gezaghebbenden nog altijd goed. "Tijdens iedere fase van het proces hebben wij zeer fijn kunnen samenwerken met de stad Miami, het Miami County, de haven, Bayfront Parks Management, de inwoners en de bedrijven. We luisteren naar hen en hebben aan de hand daarvan onze plannen aangepast, onder meer als het gaat om de lay-out van het circuit."

Met medewerking van Adam Cooper

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366193/miami-organiseert-geen-f1-race-in-2019-opgeschort-tot-2020/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.