Ga naar inhoud

Olav Mol heeft begrip voor teamorders Mercedes en Ferrari


dreka

Aanbevolen Berichten

Olav Mol heeft begrip voor teamorders Mercedes en Ferrari

322058.jpg

 Mercedes en Ferrari kregen na de Grand Prix van Duitsland de nodige kritiek over de teamorders die uitgevaardigd werden. Niet terecht, vindt Olav Mol.

Na de eerste ronde pitstops reed Ferrari-kopman Sebastian Vettel achter zijn leidende teamgenoot Kimi Raikkonen. De Duitser bleek niet in staat om op eigen kracht voorbij te steken aan de Fin, waarna de teamleiding ingreep. Op omslachtige wijze werd Raikkonen duidelijk gemaakt dat hij aan de kant moest gaan. In de slotfase van de race ging Mercedes-man Valtteri Bottas na de herstart in de aanval bij zijn leidende teamgenoot Lewis Hamilton. Dat konden de mannen van het merk met de ster aan de pitmuur niet waarderen en maakten de Fin duidelijk dat hij zijn positie vast moet houden. Olav Mol heeft daar alle begrip voor en haalt het voorbeeld van Red Bull Racing in Baku aan.

"Teamorders mogen. Dat is een ding dat veel mensen niet weten. Je mag geen teamorder meer geven in de laatste vijf ronden van een wedstrijd. Zoals ze het nu gedaan hebben, is een keuze van het team", legde de Ziggo Sport F1-commentator in gesprek met Motorsport.com uit. "Ik vond dat ze het bij Ferrari nog een beetje wankel deden en dan heb je aan Kimi natuurlijk een goeie. Die vraagt gewoon: 'Joh, moet ik hem er nou voorbij laten of hoe zit dat?'. Ja, punt. Maar zo willen ze dat weer niet doen dus dan beginnen ze dat Vettel sneller is, en dat hij op een andere strategie staat, dat het beter is voor dit of voor dat, Vettel die roept dat zijn banden oververhit raken… Het hoort erbij. Als we naar de Tour de France kijken horen we ze niet, maar daar zijn alléén maar teamorders."
'In slotfase voor overwinning niet oké'
De ervaren verslaggever heeft begrip voor de beslissing van de twee topteams: "Zoals in het verleden wel eens gebeurde, voor de overwinning in het laatste deel van de wedstrijd, vind ik ook niet oké. Dan moet je ook zeggen: voor het constructeurskampioenschap maakt het niet uit. De basis voor de teams is in mijn optiek dat ze racen voor het constructeurskampioenschap, in de wetenschap dat je als je constructeurkampioen wordt je ook meestal de titel bij de rijders pakt. Als het voor die punten niet uitmaakt, dan kan het. Dat is dus eigenlijk wat Red Bull Racing fout deed in Baku. Ze waren in principe nooit derde geworden dus ik vond het wel verstandig [van Mercedes en Ferrari]."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366198/olav-mol-heeft-begrip-voor-teamorders-mercedes-en-ferrari/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.