Ga naar inhoud

Red Bull baalt van Renault na achterhouden onderdelen


dreka

Aanbevolen Berichten

Red Bull baalt van Renault na achterhouden onderdelen

322068.jpg

 Red Bull Racing is niet te spreken over de houding van Renault tijdens de Duitse Grand Prix. Daniel Ricciardo incasseerde een gridstraf en wenste daarvoor meteen alle mogelijke motoronderdelen te vervangen. Renault leverde echter maar drie van de zes gewenste onderdelen.

Dit gebeurde nog voor de uitvalbeurt van de Australiër op zondag, maar leverde wel de nodige scheve gezichten op in het kamp van Red Bull. Het team kon door de starre houding van Renault namelijk niet optimaal 'profiteren' van de geïncasseerde gridstraf. Ricciardo stond toch al achteraan en kon derhalve beter van alle resterende onderdelen – dus ook de V6-verbrandingsmotor, turbo en MGU-H – een nieuwe laten monteren. Dit had toekomstige gridstraffen kunnen voorkomen.

Renault had intussen echter al besloten deze onderdelen op Hockenheim niet aan Ricciardo te leveren. Toen Red Bull Racing-teambaas Christian Horner voor de race gevraagd werd naar het opmerkelijke nieuws, uitte die zijn frustratie. "Dat is een vraag voor Renault. De normale strategie zou inderdaad zijn om alle mogelijke onderdelen in één keer te vervangen."
'Achteraf is het makkelijk praten'
Het lijkt een eerste uiting van onvrede bij de Fransen, nadat bekend werd dat Red Bull Renault per 2019 inruilt voor Honda. Renault-voorman Cyril Abiteboul wil hier echter niets van weten. "We moeten eerst uitzoeken wat hier is gebeurd. Er was op dat moment geen enkele reden om bijvoorbeeld de ICE te wisselen", zegt hij in gesprek met Motorsport.com. "Het is vergelijkbaar met het praten na een race, dan is het ook altijd makkelijk praten en kun je het wiel opnieuw uitvinden over bijvoorbeeld de strategie bij regen of droog weer."

Abiteboul wil eveneens benadrukken dat het voorval niets met de beschikbaarheid van de onderdelen te maken had. "Er is niets aan de hand qua beschikbaarheid van onderdelen. Allereerst zitten we nu net tussen twee versies van de krachtbron in en dan is het beter om op Spec C [de nieuwe versie] te wachten", legt hij uit dat Renault liever meteen de geüpdatete versie wil leveren. "Ten tweede had deze krachtbron qua kilometers ook nog voldoende levensduur om het tot Spec C te kunnen redden."

Abiteboul durft niet te zeggen wanneer de geüpdatete krachtbron gebruiksklaar is, maar verwacht dat het in ieder geval niet eerder dan de race op Spa zal zijn. Hij erkent ook dat de communicatie richting Red Bull Racing met de kennis van nu anders had gekund. "Met de informatie die we nu hebben, lijkt ons antwoord compleet ongepast. Maar goed, met een kristallen bal kun je als helderziende het wiel uitvinden en allerlei dingen anders doen", vindt hij de huidige kritiek nog steeds makkelijk praten.

Met medewerking van Adam Cooper

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366212/red-bull-baalt-van-renault-na-achterhouden-onderdelen/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.