Ga naar inhoud

Voormalig Ferrari-topman Sergio Marchionne overleden


dreka

Aanbevolen Berichten

Voormalig Ferrari-topman Sergio Marchionne overleden

322076.jpg

Sergio Marchionne is overleden. De 66-jarige Italiaan was tot voor kort nog actief als CEO van Fiat Chrysler Automobiles en president van Ferrari.

De Italiaanse Canadees overleed in het ziekenhuis van Zürich, nadat afgelopen week complicaties optraden na een schouderoperatie. Tijdens die operatie werd hij getroffen door een hersenembolie. De situatie was dusdanig slecht dat de raad van bestuur afgelopen zaterdag bijeen kwam om een opvolger te benoemen. Volgens Italiaanse media lag hij al enkele dagen in coma. Helaas is nu het bericht naar buiten gekomen dat Marchionne is overleden.

De populaire leider stond aan het roer van de wederopstanding van het Italiaanse Formule 1-team door de structuur ingrijpend te wijzigen en te kiezen voor de doorstroom van intern aanwezig talent. Bovendien speelde hij een belangrijke rol in de onderhandelingen over de toekomst van het team in de sport, nu in 2021 de reglementen ingrijpend gaan veranderen. Het raceteam en de overige renstallen reageerden geschokt op de situatie. Het is nog niet duidelijk welke impact dit heeft, dat zal de komende weken en maanden moeten blijken.

Marchionne was sinds mei 2003 onafhankelijk lid van de raad van bestuur van Fiat S.p.A. en werd in 2004 aangesteld als CEO. In de daaropvolgende jaren maakte hij van het noodlijdende merk weer een wereldspeler en een van de snelst groeiende bedrijven binnen de auto-industrie. Hij was de drijvende kracht achter de samengang met het Amerikaanse Chrysler, waarna in 2014 beide merken samengingen in de nieuwe holding Fiat Chrysler Automobiles.

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366223/voormalig-ferrari-topman-sergio-marchionne-overleden/
  • Verdrietig 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.