Ga naar inhoud

Michelin bekijkt terugkeer in de Formule 1 per 2020


dreka

Aanbevolen Berichten

Michelin bekijkt terugkeer in de Formule 1 per 2020

322089.jpg

Michelin overweegt zich kandidaat te stellen voor de rol van bandenleverancier in de Formule 1. De Franse firma was van 1977 tot en met 1984 en van 2001 tot en met 2006 al actief in de koningsklasse van de autosport.

In haar tweede Formule 1-tijdperk was Michelin in een bandenoorlog verwikkeld met Bridgestone, maar sinds 2007 is er nog maar ruimte voor één bandenleverancier. Tot en met 2010 was deze rol weggelegd voor Bridgestone, in 2011 nam Pirelli het over. Het contract met het Italiaanse bedrijf loopt eind 2019 af. De biedingsprocedure voor de volgende termijn (2020-2023) gaat binnenkort van start.

"We hebben het in overweging, we nemen uiterlijk eind augustus een beslissing", zegt een woordvoerder van Michelin tegen Motorsport-Total. De Fransen keren echter niet onder elke voorwaarde terug. "Het gaat ons niet alleen om de show, ook op technologisch gebied moet er een uitdaging zijn."

In vergelijking met Pirelli hebben de andere kandidaten mogelijk één nadeel, namelijk het plan om de huidige 13 inch velgen per 2021 te verruilen voor 18 inch velgen met laagprofielbanden. Als er na 2020 een andere bandenleverancier in de Formule 1 komt, dan moet deze speciaal voor één jaar nog 13 inch banden maken, om daarna een compleet ander product te leveren. Dat vindt Michelin niet ideaal. "Natuurlijk kunnen we banden van 13 inch maken, maar het heeft niet onze voorkeur. Het maakt het alleen maar ingewikkelder en dat zou niet in ons voordeel zijn", besluit de woordvoerder van het bedrijf.

Dat het contract met Pirelli met één seizoen wordt verlengd, om bovengenoemde situatie te voorkomen, is uitgesloten. F1-wedstrijdleider Charlie Whiting vertelt dat de FIA en Pirelli hier wel over gesproken hebben, maar dat er geen akkoord is bereikt.

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366230/michelin-bekijkt-terugkeer-in-de-formule-1-per-2020/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.