Ga naar inhoud

Bottas benadrukt: "Ik speel geen tweede viool bij Mercedes


dreka

Aanbevolen Berichten

Bottas benadrukt: "Ik speel geen tweede viool bij Mercedes"

322098.jpg

Valtteri Bottas benadrukt dat hij niet nu al de tweede viool gaat spelen om zo Mercedes F1-teamgenoot Lewis Hamilton te helpen bij zijn jacht op de wereldtitel.

De Fin kreeg in de slotfase van de Grand Prix van Duitsland de teamorder om de leidende Hamilton niet aan te vallen en genoegen te nemen met de tweede positie. De teamleiding ontkende later dat deze beslissing werd genomen in het belang van de titelstrijd van de Brit. Mercedes wilde naar eigen zeggen geen onnodige risico's nemen en de kans lopen een 1-2 op thuisgrond weg te gooien.

Op de donderdag van de Grand Prix van Hongarije kwam Bottas terug op het incident en benadrukte dat hij nog altijd mag strijden om de overwinningen: "Ik geloof echt dat we nog steeds toestemming hebben om vrijuit te racen", aldus de Fin. "Uiteraard kan dat per geval verschillen maar er is op dit moment geen plan dat ik een ondersteunende rol moet vertolken. We worden gelijk behandeld, dat is momenteel het plan en hopelijk blijft dat zo tot het einde van het jaar. Tijdens de triple-header hebben we veel moeilijke races gekend. Door verschillende oorzaken hebben we veel punten verspeeld, dus ik begrijp de beslissing van het team wel enigszins. We reden zij-aan-zij en zij wilden die punten. Ik heb er vertrouwen in dat ze hetzelfde gedaan hadden als ik op dat moment aan de leiding had gereden."

In de slotfase moest Hamilton op verzoek van de teamleiding een zo groot mogelijk gat slaan, uit angst voor een tijdstraf vanwege het overschrijden van de pitstraatlijn. Bottas heeft naar eigen zeggen nooit de boodschap gekregen om rustiger aan te doen om de marge zo groot mogelijk te maken: "Ik wist niets van die pitstopsituatie, dat hij de lijn had overschreden. Daarom probeerde ik niet binnen een seconde van hem te komen, omdat de posities toch al vast stonden."

Met medewerking van F1-verslaggever Jonathan Noble

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366247/bottas-benadrukt-ik-speel-geen-tweede-viool-bij-mercedes/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.