Ga naar inhoud

Nieuwe specificatie brandstof voor Red Bull in Hongarije


dreka

Aanbevolen Berichten

Nieuwe specificatie brandstof voor Red Bull in Hongarije

322107.jpg

 Red Bull Racing maakt dit weekend in Hongarije gebruik van een nieuwe specificatie brandstof, in een poging het gat naar Ferrari en Mercedes iets te verkleinen.

De formatie uit Milton Keynes maakt in tegenstelling tot het Renault-fabrieksteam en het andere klantenteam McLaren gebruik van de producten van ExxonMobil. Om de prestaties van de brandstof te optimaliseren mag het team zelf uren op de testbank in Viry-Chatillon draaien, aangezien Renault vanwege de deal met BP Castrol hier geen rol van betekenis in kan spelen. Dat houdt in dat de ontwikkeling niet zo snel gaat als Red Bull Racing zou willen. Mede daarom is deze update voor de Hongaarse Grand Prix zeer welkom.

"Dit wordt volgens mij onze eerste stap op brandstofgebied van dit seizoen", zei teambaas Christian Horner in gesprek met Motorsport.com. "De jongens bij Exxon werken heel hard om de brandstoffen te ontwikkelen. Brandstof speelt vandaag de dag logischerwijs een zeer belangrijke rol in de Formule 1, dus het is geweldig dat we hier een nieuwe spec hebben. In Viry gaat de focus voornamelijk uit naar de ontwikkeling met hun eigen leverancier, dat is onvermijdelijk. Een klantenrelatie werkt logischerwijs anders dan een fabrieksrelatie. We hebben nu de gelegenheid om een nieuwe brandstof te introduceren, en hopelijk zorgt dat voor betere prestaties."

Op de vraag wat de nieuwe specificatie moet opleveren, antwoordde Horner: "We zullen zien. De feedback is tot op heden veelbelovend geweest."

Met medewerking van F1-verslaggever Adam Cooper

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366259/nieuwe-specificatie-brandstof-voor-red-bull-in-hongarije/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.