Ga naar inhoud

Marko: "McLaren zal nog lang op Key moeten wachten


dreka

Aanbevolen Berichten

Marko: "McLaren zal nog lang op Key moeten wachten"

322123.jpg

 Red Bull-motorsportbaas Helmut Marko zegt dat het nog wel even kan duren voordat James Key bij McLaren in dienst treedt. De Oostenrijker is niet van plan om hem eerder te laten gaan.

McLaren maakte donderdag bekend dat de 46-jarige Brit als technisch directeur bij het team aan de slag gaat, alleen heeft Key nog een langlopend contract bij Toro Rosso, waar hij eveneens de technische leiding heeft. De renstal uit Woking was met Red Bull in gesprek over een overgang van Key, maar de onderhandelingen zijn stilgevallen nadat er afgelopen week berichten in de media verschenen dat de topengineer onderweg was naar McLaren en het team de komst van Key daarop ook bevestigde.

Marko is 'not amused' en is nu voornemens om Key aan zijn contract te houden. "Hij heeft een contract voor de lange termijn met Toro Rosso", zegt Marko tegen Motorsport.com. "We hebben een gesprek gehad met Zak [Brown, de CEO van McLaren Racing] en in plaats van dat hij weer naar ons toe komt, is daar ineens een persbericht. Dus we houden vast aan het contract. McLaren zal nog een behoorlijke tijd moeten wachten."

Key staat nog tot 2020 onder contract bij Toro Rosso. Marko verwacht nu dat Key tot de oorspronkelijke einddatum bij de opleidingsformatie van Red Bull blijft. "Natuurlijk", aldus de Oostenrijker. "Er ligt een contract voor een vrij lange periode. En waarom zouden we anders contracten hebben? We moeten de hele situatie verder nog maar eens goed bekijken. Aangezien McLaren met persaankondigingen komt, moeten we maar eens goed naar de juridische kant van het verhaal kijken. Het staat echter vast dat we hem niet eerder laten vertrekken."

Op de vraag of Key momenteel op verlof is, in afwachting van het moment dat hij bij McLaren aan het werk kan, laat Marko weten: "Zover ik weet, is hij op dit moment op vakantie. Maar hij zal straks niet meer over alle laatste informatie beschikken, dat moge duidelijk zijn."

Ook Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is bezorgd over de kennis die Key kan meenemen naar McLaren. "Het is natuurlijk iets tussen James en Toro Rosso, maar Red Bull Technology verleent diensten aan Toro Rosso, dus het is wel een extreem gevoelig onderwerp", zegt hij bij Sky Sports. "We zijn erg voorzichtig met ons intellectueel eigendom. We willen op relatief korte termijn graag weten wat precies de situatie is met James en Toro Rosso."

Via onze Formule 1-reporter Adam Cooper

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366277/marko-mclaren-zal-nog-lang-op-key-moeten-wachten/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.