Ga naar inhoud

Werk aan winkel bij Mercedes, oververhitte banden Hamilton


dreka

Aanbevolen Berichten

Werk aan winkel bij Mercedes, oververhitte banden Hamilton

322124.jpg

Mercedes kende een relatief moeizame vrijdag. Lewis Hamilton bezette uiteindelijk slechts de vijfde plaats in de gecombineerde tijdenlijst, Valtteri Bottas sloot aan op een zesde stek. Ondanks dat de Zilverpijlen hun snelste tijden op softs en niet op de ultrasofts hebben gezet, zijn beide coureurs nog niet gerust op een goede afloop.

Hamilton klaagde na afloop vooral over oververhitte achterbanden. Dat ligt volgens hem niet alleen aan het warme weer, ook de lay-out van het circuit speelt een grote rol. "Het is de ene bocht na de andere, de banden krijgen geen kans om af te koelen. Ze moeten voor dit circuit bijna andere banden ontwikkelen, of dat sowieso doen voor circuits die zwaarder zijn voor de banden. Dan kunnen we blijven pushen en andere auto's volgen. Nu raakten de banden al oververhit terwijl ik alleen reed, moet je eens voorstellen hoe dat tijdens de race is. Er kunnen dan eigenlijk geen auto's inhalen, al is dat hier ook wel de normale situatie."

Over de vrijdag an sich had de viervoudig wereldkampioen niet veel bijzonders te melden. Red Bull Racing en Ferrari toonden zich sneller, maar dat mag volgens Hamilton nauwelijks een verrassing heten. "Het was een relatief normale dag, Red Bull en Ferrari waren zoals verwacht snel. We wisten niet hoe ver we achter hen zouden zitten, maar zij hadden vandaag meer tempo dan dat wij hadden. We hebben vanavond dus werk aan de winkel."
'Wij vinden vaak iets richting kwalificatie'
Zijn teamgenoot Bottas kwam tot min of meer vergelijkbare conclusies: Ferrari en Red Bull zijn snel en de achterbanden raken snel oververhit. De Fin is echter niet geheel te spreken over zijn eigen bolide. "De auto was moeilijk te besturen, we waren veel aan het glijden, vooral de achterkant was erg onstuimig. We hebben het tijdens de tweede training wel iets kunnen verbeteren, maar het was nog altijd niet perfect. We moeten de auto stabieler zien te krijgen, maar ik weet zeker dat we, door vanavond hard door te werken, nog wel iets kunnen vinden."

De drievoudig Grand Prix-winaar maakt zich dan ook niet al te veel zorgen over de rest van het weekend. "Red Bull en Ferrari zijn precies zo snel als dat we voor dit weekend hadden verwacht. Red Bull lijkt nu heel sterk, maar normaal gesproken kunnen wij samen met Ferrari nog net iets meer vinden richting de kwalificatie. Het zit in ieder geval dicht bij elkaar, maar ik denk dat wij ook wel goed mee kunnen doen."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366278/werk-aan-winkel-bij-mercedes-oververhitte-banden-hamilton/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.