Ga naar inhoud

Force India onder curatele gesteld door Britse rechtbank


dreka

Aanbevolen Berichten

Force India onder curatele gesteld door Britse rechtbank

322128.jpg

 Het Force India Formule 1-team is vrijdagavond onder curatele gesteld na een zitting in het High Court te Londen. Er is eveneens een bewindvoerder aangesteld, aangezien Force India op eigen kracht nog altijd niet kan voldoen aan de schuldeisers.

Met deze maatregelen kan het team op korte termijn nog wel 'gewoon' op dezelfde voet blijven functioneren en kan het op zoek naar nieuwe geldschieters. Het team heeft geen officiële mededelingen gedaan, maar waarnemend teambaas Bob Fernley bevestigde de juridische uitspraak in gesprek met Motorsport.com. "De rechtbank heeft afgelopen avond een bewindvoerder aangesteld voor het Force India F1-team."

Force India bevindt zich al langere tijd in een financieel 'kritieke' situatie en kan schuldeisers derhalve niet meer betalen. Mercedes – nota bene de leverancier van de krachtbron en versnellingsbak – en de eigen coureur Sergio Perez zijn de voornaamste gedupeerden. Naar verluidt heeft de Mexicaan nog vier miljoen dollar van het team tegoed en heeft hij daarom de zaak nu aanhangig gemaakt.
Deal met Stroll zou beide partijen goed uitkomen
Er zijn de afgelopen periode meerdere potentiële kopers in verband gebracht met een overname van Force India. Lawrence Stroll, inderdaad de kapitaalkrachtige vader van, zou het meest concreet zijn. Hij zou bereid zijn om geld in het noodlijdende Force India te pompen, in ruil voor een F1-zitje voor zijn zoon. Deze deal zou beide partijen goed uitkomen, aangezien Stroll jr. bij Williams in zijn tweede seizoen in de koningsklasse bepaald geen competitief materiaal ter beschikking heeft.

Vrijdagmiddag liet Otmar Szafnauer, de chief operating officer van de Brits-Indiase renstal, nog weten snel een oplossing te verwachten. Teambaas en voormalig eigenaar Vijay Mallya rekent zich echter nog zeker niet rijk. "Totdat ik cash op tafel zie, geloof ik helemaal niets. Gedurende mijn tien jaren in de Formule 1 ben ik al veel te veel mensen tegen gekomen die het team willen overnemen.Iedereen die hier door de paddock loopt, wil ineens een team overnemen. Maar ze realiseren zich niet hoeveel werk zoiets met zich meebrengt", zei hij tijdens de Britse Grand Prix in gespek met Motorsport.com.

Met medewerking van Adam Cooper.

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/366284/force-india-onder-curatele-gesteld-door-britse-rechtbank/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.