Ga naar inhoud

Bezuinigingen NPO en EO: Directeur EO roept op om lid te worden


Aanbevolen Berichten

Bezuinigingen NPO en EO: Directeur EO roept op om lid te worden.

image.thumb.png.2a5c1d4782db1c57a552fee6c4facc35.png

Vanwege de dreigende bezuinigingen bij de NPO roept EO-directeur Arjan Lock mensen op om lid te worden van de EO. In een tv-spotje doet hij een oproep aan de kijkers om ervoor te zorgen dat EO-programma’s niet verdwijnen. De spot is op social media en vanaf maandag 30 juli in STER-tijd op NPO 1 en NPO 2 te zien.

“Programma’s mogen niet verdwijnen”

In het spotje zegt Arjan Lock: “Al jarenlang kunt u erop rekenen dat wij dé programma’s maken over leven en geloof. Verhalen die er echt toe doen, of je nu gelovig bent of niet. Juist die programma’s worden het hardst getroffen door de bezuinigingen. Vindt u – samen met ons – dat deze programma’s niet mogen verdwijnen? Help dan nu mee en word lid. Want we hebben elkaar nodig, juist nu het erop aankomt.

Zware bezuiniging op kernprogramma’s

Onlangs maakte de NPO bekend dat de organisatie flink gaat snijden in de geloofsprogramma’s van de Evangelische Omroep. Het budget daarvoor daalt ten opzichte van vorig jaar met twee derde.

“Absolute onzin”

Over de achtergrond daarvan vertelde Arjan Lock onlangs: “De NPO vindt dat er bovenmatig veel programma’s zijn over levensbeschouwing en religie. Maar dat is absolute onzin en het laat zien dat dit besluit vanuit een verkeerd sentiment genomen is. Verder doet het geen recht aan een missionair gedreven omroep als de EO. Ik wil er daarom alles aan doen om te laten zien dat levensbeschouwing van groot belang is.

Meer informatie op de website van de omroep.

Bron https://mediamagazine.nl/bezuinigingen-npo-en-eo-directeur-eo-roept-op-om-lid-te-worden/

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.