Ga naar inhoud

Claire Williams: "Denk aan opstappen, maar geef niet op


dreka

Aanbevolen Berichten

Claire Williams: "Denk aan opstappen, maar geef niet op

322134.jpg

 Het roemruchte Williams balanceert dit jaar zeker in sportief opzicht op het randje van de afgrond. Het team uit Grove dat al 114 races won en negen constructeurstitels binnensleepte, staat in 2018 stijf onderaan. Eindverantwoordelijke Claire Williams overweegt haar eigen positie, maar wil vooral vanwege haar vader niet opgeven.

Claire Williams krijgt de afgelopen tijd veel kritiek te verduren. Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve verklaarde het team dood en legde de schuld voor een groot deel bij Claire Williams. Gevraagd naar haar eigen functioneren in gesprek met The Sun-journalist Ben Hunt stelt ze zich kwetsbaar op. "Natuurlijk denk ook ik aan opstappen. Iedereen met een team in deze situatie zou dat doen. Maar dat betekent niet dat het mij niets meer kan schelen."

De dochter van Frank Williams denkt voortdurend over haar eigen functioneren, maar vindt het nog geen tijd om de handdoek in de ring te gooien. "Ik vraag me steeds af of ik de juiste persoon voor deze baan ben, maar ben nog niet tot het punt gekomen waarop ik in de spiegel kijk en denk dat ikzelf het probleem ben", toont de vrouw die in 2013 hoofdverantwoordelijke werd bij Williams zich nog strijdvaardig.
Laat buitenstaanders razen, steun van vader
De kritiek van 'buitenstaanders' als Villeneuve laat ze dan ook zoveel mogelijk van zich af glijden. "Mensen in de paddock of op social media mogen mij bekritiseren zoals ze willen. Maar als iemand van het Williams-team zelf in mijn gezicht zou zeggen dat ik het team schade toebreng, dan ben ik weg. Tot die tijd denk ik dat ik nog veel kan betekenen en geef ik niet op. Het is moeilijk en vernederend, maar we behouden de Williams-mentaliteit en blijven vechten."

Claire Williams wordt in die gedachte gesterkt door haar vader. "Ik had een paar maanden geleden een uitvoerig gesprek met hem en hij steunde mij daarin meer dan dat ik had verwacht. Ik dacht dat hij zou zeggen 'mijn God, waar ben je mee bezig', maar dat was niet het geval. Hij was erg filosofisch en zei 'we hebben vaker moeilijke tijden gehad en kwamen er steeds door. Je moet blijven vechten'. Ik wil indruk op hem maken, omdat hij mij deze baan heeft toevertrouwd. Ik wil hem in ieder geval niet teleurstellen of zijn team om zeep helpen. Dat zou verschrikkelijk zijn."

Bron www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.