Ga naar inhoud

Alonso tevreden, maar niet blij met gebruik boordradio


dreka

Aanbevolen Berichten

Alonso tevreden, maar niet blij met gebruik boordradio

322164.jpg

 Fernando Alonso werkte voor McLaren-begrippen best een acceptabele kwalificatie af met P11. De Spanjaard kon naar eigen zeggen gebruikmaken van de regen om iets verder naar voren te komen dan verwacht. Toch ging het na afloop niet zozeer over zijn kwalificatie als wel over zijn boordradio.

Alonso worstelde zich onder moeilijke omstandigheden, in tegenstelling tot zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne, door de eerste kwalificatiesessie en stond in Q2 elfde na de eerste runs. Op de vraag of Alonso liever full-wets of inters wilde voor zijn volgende run, antwoordde de tweevoudig wereldkampioen op bijzondere en geheel eigen wijze.

"Ik denk dat we terug naar de garage [pitbox] moeten gaan en de condities aankijken. Je kunt wel met de full-wets naar buiten gaan, maar als je 25 seconden langzamer bent is het rijden voor niets. En we moeten onze P11 verbeteren." Na de reactie van zijn engineer dat er met zijn aanpak slechts één getimede ronde overbleef, counterde Alonso spitsvondig. "Oké, maat. Doe maar wat je wilt met de banden. Maar de laatste sector is onmogelijk, zelfs met een ruimteschip zijn we nog P11."

Zijn reactie leidde tot hilariteit bij journalisten en fans, maar niet bij de hoofdrolspeler zelf. Sterker nog, Alonso was na afloop zelfs wat geïrriteerd dat de FOM wederom zijn boordradio had uitvergroot, terwijl het volgens hem een normale conversatie was die iedere coureur met zijn team voerde. "Ik vind de FOM wat irritant als het gaat om mijn radio. Ik snap niet waarom ze mijn boordradio altijd pakken en ik weet ook niet wat niet normaal zou zijn aan deze conversatie, op het moment dat de baan slechter wordt."
'Verder naar voren dan verwacht'
Waar Alonso via de boordradio een reële maar misschien wat gelaten indruk maakte, blijkt dit na afloop absoluut niet het geval. Sterker nog, hij is erg tevreden met zijn eigen optreden. "We waren dit weekend niet competitief en vreesden ervoor dat we al in Q1 zouden sneuvelen, maar door de regen konden we P11 halen. Dat is eigenlijk een prima plek, dicht bij de punten. Startposities zijn hier belangrijk en wij staan door de omstandigheden nu waarschijnlijk iets verder naar voren dan dat normaal het geval was geweest."
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.