Ga naar inhoud

Abiteboul bevestigt: Renault praat met Ocon, op Spa duidelijkheid


dreka

Aanbevolen Berichten

Abiteboul bevestigt: Renault praat met Ocon, op Spa duidelijkheid

f1-hungarian-gp-2018-esteban-o.jpg
Door: Ronald Vording 10 uur geleden.

Renault F1-voorman Cyril Abiteboul heeft bevestigd al enige tijd gesprekken te voeren met Esteban Ocon. Renault heeft er de afgelopen weken geen geheim van gemaakt graag een Franse coureur te verwelkomen voor 2019 en hoopt nog voor de race op Spa een beslissing te nemen.

Renault wil Nico Hülkenberg graag langer aan zich binden en heeft dus nog één zitje vacant. Carlos Sainz komt daarvoor in aanmerking, maar zijn toekomst ligt deels in handen van Red Bull Racing. Ocon is daarom ook een serieuze gegadigde om naast Hülkenberg plaats te nemen. “We hebben nog niets besloten, de tijd zal het leren. Hopelijk kunnen we tijdens het raceweekend in Spa met een aankondiging komen.”
'Praten al lange tijd met Ocon'

“We hebben meerdere opties, goede opties ook. Dat Carlos bij ons blijft is één van de opties, maar die dingen liggen vooral in de handen van Red Bull. Dat Esteban naar ons team komt is ook een optie”, bevestigt Abiteboul in gesprek met Canal+. “Mercedes bepaalt zijn carrière en dat is op zich een goede zaak, maar het is ook iets waar we rekening mee moeten houden.”

Het betekent in eerste instantie dat het merk uit Stuttgart de overstap moet goedkeuren, al zegt Toto Wolff dat in essentie best te willen. “We voeren al lange tijd gesprekken. We hebben eerst contact opgenomen met zijn manager en enkele weken later met Toto”, vervolgt Abiteboul. “We praten en zullen dat ook tijdens de zomerstop met iedereen, inclusief Carlos, blijven doen. Nogmaals, er is op dit moment nog geen definitief besluit genomen.”

Met medewerking van Ben Vinel

Bron motorsport
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.