Ga naar inhoud

Vettel over strategie Ferrari: "Hebben het prima gedaan


dreka

Aanbevolen Berichten

Vettel over strategie Ferrari: "Hebben het prima gedaan

322192.jpg

Sebastian Vettel maakt Ferrari geen verwijten voor de strategie in de Grand Prix van Hongarije. De viervoudig wereldkampioen reed zondag op de Hungaroring een lange eerste stint, waarmee hij Valtteri Bottas probeerde te passeren voor P2. Vlak voor zijn pitstop verloor Vettel echter tijd in het verkeer en ook de bandenwissel zelf duurde zeker anderhalve seconde langer dan normaal.

Vettel startte de race op softs, om daarna op ultrasofts naar de finish te rijden. Winnaar Lewis Hamilton en Bottas hanteerden de omgekeerde strategie: een eerste stint op ultrasofts en vervolgens op softs naar de streep. Achteraf had Ferrari Vettel iets eerder of juist iets later naar binnen kunnen halen. Eerder omdat de ultrasofts langer meegingen dan verwacht of later om zo het gat naar Bottas weer te kunnen vergroten, aangezien er nog leven in zijn softs zat.

"Het was goed om te zien dat we met oudere banden sneller waren dan Valtteri en, in de eerste stint, een gat konden trekken", aldus Vettel. "Het is echter lastig in te schatten hoe het met de achterblijvers zit en hoe snel je daar doorheen komt. In dit geval verloor ik best veel tijd, wat daarna ook bij de pitstop het geval was. In de race hield de ultrasoft zich veel beter dan op vrijdag. Het is echter niet zo dat Mercedes ons op basis van de eerste stint van Lewis opbelt en zegt: 'onze ultrasofts zien er nog goed uit, je kan eerder een pitstop maken'. Zo werkt het niet. Het slechtste dat kan gebeuren als je eerder binnenkomt, is dat je weliswaar een positie wint maar dat je banden tegen het einde uit elkaar vallen. Dat wil je ook niet. Volgens mij is hetgeen we hebben gedaan prima."

Na zijn pitstop verloor Vettel veel tijd omdat hij klem zat achter Bottas. Ook zonder dit verlies was het lastig geworden om leider Hamilton nog te passeren, erkent de Duitser. "Het heeft niet geholpen, maar qua eindpositie heeft het niet veel veranderd. We hadden misschien het gat kunnen verkleinen, maar hem inhalen was waarschijnlijk moeilijk geworden. Inhalen is hier sowieso lastig", legt Vettel uit. Hij finishte als tweede, ondanks een aanvaring met Bottas in de slotfase.

Volgens Hamilton heeft zijn teamgenoot Bottas wel degelijk een sleutelrol gespeeld. "Zonder zijn geweldige optreden had het team misschien niet gewonnen", zegt hij. "Aan het einde zou het heel krap zijn geworden."

Met medewerking van Scott Mitchell.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.