Ga naar inhoud

Hamilton: Grote verandering aan afstelling cruciaal voor zege


dreka

Aanbevolen Berichten

Hamilton: Grote verandering aan afstelling cruciaal voor zege

322198.jpg

 Lewis Hamilton stelt dat een grote verandering aan de afstelling van zijn Mercedes na afloop van de slecht verlopen vrijdagtrainingen uiteindelijk de basis vormde voor zijn winst in de Grand Prix van Hongarije.

De Brit profiteerde optimaal van de natte omstandigheden in de kwalificatie en versloeg zijn Ferrari-rivalen in de strijd om de pole-positie. Op zondag kwam Hamilton geen moment in gevaar, ook al kozen de mannen uit Maranello voor een afwijkende strategie om Mercedes uit de tent te lokken. De WK-leider hield het hoofd koel, mede met dank aan een goede afstelling waarmee hij zijn banden beter in leven kon houden. In de vrijdagtrainingen kwam de regerend wereldkampioen nog respectievelijk vier en zeven tienden tekort ten opzichte van de Ferrari's, maar daar was op zondagmiddag weinig meer van te merken.
'Voelde me niet prettig met balans'
"Tussen vrijdag en zaterdag heb ik een grote verandering aan de wagen doorgevoerd", legde Hamilton uit. "In VT1 veranderde ik al veel want ik voelde me niet prettig met de balans. Het is lastig om in de eerste training veranderingen door te voeren want je moet wachten tot de baan naar je toekomt in plaats van het jagen op de juiste afstelling. Direct voerde ik een grote wijziging door. Aan het einde van VT2 realiseerde ik me dat we niet de juiste weg waren ingeslagen dus moesten we een andere kant op. In de derde training reden we eventjes maar de wagen was nog niet perfect en daarna begon het te regenen. Voorafgaand aan de kwalificatie voerde ik geen veranderingen meer door, maar ik wist dat Valtteri een goede VT2 had neergezet. We waren niet ver weg van de uiteindelijke richting. De vrijdag was niet perfect en dan moet je op zondag je A-game laten zien. Vrijdag is normaliter niet de dag waarop ik mijn A-game breng."

De Brit was in staat om 25 ronden op de ultrasoft Pirelli te rijden, tien meer dan zijn Finse teamgenoot. Dat was van cruciaal belang voor de race, want daarmee neutraliseerde hij het gevaar van Ferrari-coureur Sebastian Vettel op de softs. Een vroege eerste stop had namelijk geresulteerd in een tweestopstrategie, waarbij Hamilton posities zou hebben verloren. "De ultrasoft hield het veel beter dan ik had verwacht", erkende de WK-leider. "In VT2 had ik er moeite mee, maar toen reed ik met een andere afstelling. In de eerste ronden op de softs had ik het lastig maar eenmaal door wat verkeer draaide ik aan heel veel knopjes en kon ik de balans hervinden. Vervolgens was ik in staat om redelijke rondetijden neer te zetten en een gat op te bouwen. Ik wist dat dat nodig was, omdat zij [Ferrari] nog achter Valtteri zaten. Met de strategie was het zeer onaannemelijk dat hij het vol zou kunnen houden. Ik denk niet dat het team had verwacht dat ik mijn eerste stint zo lang had kunnen rekken."

Met medewerking van Scott Mitchell

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.