Ga naar inhoud

Wolff over seizoen 2018: "Geweldige reclame voor de sport


dreka

Aanbevolen Berichten

Wolff over seizoen 2018: "Geweldige reclame voor de sport"

322220.jpg

 Mercedes is in 2018 minder dominant dan voorheen. Sterker nog, voor het eerst in het hybride tijdperk lijkt het merk uit Stuttgart niet meer over de beste auto te beschikken. Desalniettemin spreekt Toto Wolff van een geslaagde eerste seizoenshelft en noemt hij het seizoen 2018 reclame voor de sport.

Mercedes heeft halverwege het seizoen in beide kampioenschappen de leiding in handen, maar Ferrari lijkt in essentie over de snelste bolide te beschikken. De Oostenrijkse Mercedes Motorsport-voorman weet dan ook dat de buit nog lang niet binnen is. "Het gevecht aan de top is spannender dan ooit te voren en ook het middenveld zit extreem dicht op elkaar. De races hebben niet alleen wheel-to-wheel racing opgeleverd, maar ook een paar verrassende winnaars. Zeven van de twaalf races zijn tot nu toe niet per se door de snelste auto gewonnen."

Zo won Mercedes verrassend op de Hungaroring, maar trok het in Montréal – normaliter goed jachtterrein voor de Zilverpijlen – aan het kortste eind. Hoe vervelend het soms ook is voor de teams, deze onvoorspelbaarheid is goed voor de sport als geheel, weet ook Wolff. "Al met al zou ik zeggen dat het seizoen 2018 geweldige reclame voor de sport is. Voor ons als team ziet het halfjaarlijkse rapport er positief uit, we leiden in beide kampioenschappen. Tegelijkertijd beseffen we ook dat we in meer dan één race punten hebben laten liggen. Wij zullen in de tweede seizoenshelft dus vol gas geven en de prestaties hopelijk nog verder verbeteren."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.