Ga naar inhoud

Steiner: "Huidige teams behouden, pas dan nieuwe binden


dreka

Aanbevolen Berichten

Steiner: "Huidige teams behouden, pas dan nieuwe binden

322228.jpg

 Haas-teambaas Guenther Steiner vindt dat de Formule 1 er alles aan moet doen om de huidige tien teams ook voor de komende jaren binnenboord te houden. De Italiaan hoopt dan ook dat Force India snel een geldschieter vindt en dat de formatie ook de komende jaren op de grid te vinden is.

"Ik hoop dat ze een koper vinden. Het is een team dat erbij hoort te zijn, dus ik hoop dat ze snel de juiste mensen vinden. Het gaat er nu vooral om of de overnemende partij hier ook echt jaren wil blijven en of de werknemers allemaal hun baan kunnen behouden", spreekt Steiner zijn hoop op een goede afloop uit nadat Force India onder curatele is gesteld.

Volgens hem is het belangrijk dat de koningsklasse ook in de komende jaren twintig bolides op de grid behoudt. "Dat is belangrijk voor de Formule 1. Je kunt wel met achttien auto's gaan racen, maar ik denk dat het met tien teams een gezondere situatie is. Twintig auto's, dat vind ik een mooi aantal."
Pas na 2020 over elfde team praten
Als Steiner het voor het zeggen heeft, hoeft er dan ook geen extra team bij te komen. "Ik heb liever twintig competitieve auto's dan een extra team dat hier niet hoort te zijn. Ik denk dat we vooral op de tien huidige teams moeten letten. Iedereen praat maar over een elfde of twaalfde team. Maar als tien formaties al worstelen om te overleven, waarom hebben we het dan over een elfde team? Moeten we niet vooral proberen om de huidige teams te behouden?", vraagt de Haas-teambaas zich retorisch af.

"We moeten vooral reëel blijven en een solide basis voor de huidige teams creëren. Pas als die financieel veilig zijn, kunnen we naar een elfde partij kijken. We moeten allereerst Force India redden. Als alle teams aan het eind van 2020 stabiel zijn, dan kunnen we verder kijken", vervolgt hij zijn pleidooi. "Er zijn meer licenties beschikbaar, dus uitbreiding zou op zich kunnen. Ik ben ook niet tegen, maar vind wel dat we eerst de huidige teams solide moeten krijgen. Het heeft geen zin om een elfde team toe te voegen, als er na een jaar later alweer twee weggaan. Dan zit je uiteindelijk maar met negen teams."

Met medewerking van Ben Anderson

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.