Ga naar inhoud

Sainz: "Gevechten met Alonso op de baan voelen als titelstrijd


dreka

Aanbevolen Berichten

Sainz: "Gevechten met Alonso op de baan voelen als titelstrijd

322181.jpg

 Carlos Sainz Jr. heeft het idee dat hij om de Formule 1-titel strijdt als hij met Fernando Alonso vecht op de baan. Volgens de Renault-coureur verdient zijn landgenoot meer respect voor zijn F1-carrière dan hij op basis van zijn recente prestaties ontvangt.

Na zijn overwinning in Le Mans zwellen de geruchten aan dat Alonso de Formule 1 na het huidige seizoen vaarwel zegt. De Asturiër heeft inmiddels twee van de drie overwinningen voor zijn Triple Crown binnen en de verleiding om over te stappen naar de IndyCar lijkt daarmee groter te zijn worden. Daar kan Alonso namelijk zijn laatste benodigde triomf opeisen door de Indy 500 te winnen.

Sainz, die de carrière van Alonso sinds zijn kindertijd heeft meegekregen, twijfelt er niet aan dat Alonso genoeg talent heeft om meer overwinningen en titels te behalen in de Formule 1. De Spanjaard vindt ook dat het gebrek aan recente successen niets afdoet aan de nalatenschap van Alonso. "Misschien verdient hij betere cijfers en meer titels", vertelde Sainz aan Motorsport.com. "Maar ik denk dat hij genoeg respect en bewondering krijgt van alle F1-rijders en teambazen en dat iedereen weet dat hij de beste is. Wat maakt het dan nog uit of je wereldkampioen bent? Wat zou je liever hebben: een wereldtitel pakken of gezien worden als de beste coureur", vroeg Sainz zich af.

"[Ayrton] Senna won ook maar drie titels, maar wordt nog steeds gezien als de beste ooit", vergeleek Sainz de situatie van zijn landgenoot met die van de Braziliaanse legende die in 1994 overleed. "Het is jammer dat Alonso niet meer titels heeft, maar ik denk dat hij zich daar niet zo druk om hoeft te maken."
"Nooit het idee gehad dat ik in het middenveld reed"
Sainz vertelde verder dat hij het als een voorrecht beschouwt dat hij met Alonso kan strijden op de baan. "Ik denk dat ik sinds ik in de F1 rijd bijna iedere wedstrijd met hem heb gevochten, wat best gek is", vertelde de Renault-coureur. "Als je ziet hoe vaak we al dichtbij elkaar zijn gestart, dat had ik niet verwacht, want je verwacht dat Fernando voor titels vecht in plaats van in het middenveld. Maar ik ben er trots op en blij mee dat ik deze jaren heb geleerd van de beste, wat mij betreft."

De gevechten met McLaren-coureurs gaven Sainz het gevoel dat zijn prestaties ertoe deden. "Ik heb niet het gevoel gehad dat ik in het middenveld reed. Het voelde alsof ik om wereldtitels vocht, omdat ik tegen Fernando en Jenson [Button] streed. Dat is een geweldig gevoel en daardoor ben ik klaar voor de toekomst."

Met medewerking van Jonathan Noble.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.