Ga naar inhoud

Spanningen binnen Ducati: "Hij moet naar zichzelf kijken


dreka

Aanbevolen Berichten

Spanningen binnen Ducati: "Hij moet naar zichzelf kijken"

322233.jpg

 De spanning tussen Ducati-fabrieksrijders Andrea Dovizioso en Jorge Lorenzo is direct na de zomerstop verder opgelopen. Aanleiding zijn de uitspraken die Dovizioso eerder dit jaar deed over zijn Spaanse collega.

Lorenzo is bezig aan zijn tweede en laatste seizoen bij Ducati - hij vertrekt na dit jaar naar Repsol Honda - en had ruim een jaar grote moeite met de Desmosedici GP. Volgens Dovizioso, vorig jaar runner-up in het MotoGP-kampioenschap, 'werkte de aanpak van Lorenzo niet bij Ducati'. De laatste maanden presteert Lorenzo echter beter, getuige zijn overwinning op Mugello en Barcelona. Toch weigert Dovizioso zijn woorden terug te nemen. "Hij heeft twee races gewonnen. Twee zeges lossen een probleem van anderhalf jaar niet op", zegt de Italiaan, die in de WK-stand drie punten meer heeft dan Lorenzo, tegen Marca. "Hij is niet vastgelegd om twee races te winnen. Daarom blijf ik bij mijn mening."

"Ik word een beetje moe van deze situatie, vooral omdat ik voor hem applaudisseerde toen hij won en ik het moeilijk had", reageert Lorenzo bij Movistar. De coureur van Mallorca zei eerder dit jaar in Argentinië al dat Dovizioso hem probeert te ondermijnen. "Je ziet dat ik toen gelijk had", gaat Lorenzo verder. "Hij probeert me te ondermijnen, mijn resultaten te bagatelliseren, of me aan te vallen. Je kan zien dat ik toen niet heb gelogen. Hij doet het nog steeds en zegt dat mijn methode niet goed is, volgens hem althans."

"Maar volgens mij heeft mijn aanpak niet heel verkeerd gewerkt in mijn loopbaan. Ik heb drie MotoGP-titels veroverd en 46 overwinningen geboekt", vervolgt Lorenzo. "In mijn tweede jaar bij Ducati ben ik doorgaans sneller dan hij, maar misschien moet ik zijn methode eens van dichterbij bekijken, aangezien hij in zijn beste jaar - waarin alles perfect verliep - tweede werd. Normaal gesproken wordt hij vierde of zevende. Ik zou hem vertellen dat hij me met rust moet laten en naar zichzelf moet kijken. Alles zal dan beter zijn, want een boze Lorenzo is over het algemeen slecht voor je."

Dovizioso wil de woorden van Lorenzo laten voor wat ze zijn. "Jorge heeft zijn eigen ideeën, gebaseerd op bepaalde dingen. Ik denk niet hetzelfde als hij, maar dat is geen probleem", vertelt hij tegen Movistar. "Iedereen heeft zijn eigen ideeën op basis van wat ze zien en hoe ze leven. Volgens mij heeft hij niet helemaal op een rijtje wat er is gebeurd, maar we vervolgen onze relatie met respect. Er is geen probleem. Als hij op deze manier denkt, dan is dat zijn probleem."

Met medewerking van Valentin Khorounzhiy en Pablo Elizalde.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.