Ga naar inhoud

MotoGP bevestigt data voor de wintertests van 2019


dreka
 Delen

Aanbevolen Berichten

MotoGP bevestigt data voor de wintertests van 2019

322240.jpg

 De MotoGP heeft de data voor de wintertests in de aanloop naar het seizoen 2019 bevestigd. Organisator Dorna maakte in juni al bekend dat het aantal wintertests teruggeschroefd zou worden. De test die de afgelopen jaren plaatsvond op Phillip Island en Buriram komt te vervallen. Daardoor blijven de wintertests in Sepang (van 6-8 februari) en Qatar (vervroegd naar 23-25 februari) als enige testmogelijkheden over.

Na afloop van het seizoen vindt op 20 en 21 november de collectieve post-season test op Valencia plaats, gevolgd door een tweedaagse test op Jerez op 28 en 29 november. Daarna gaan de fabrieken dicht voor de winterperiode.

Jerez was een populaire bestemming voor privétests maar maakt nu deel uit van het officiële testprogramma, ter compensatie van de beperking van in-season tests. Volgend jaar mogen de teams zonder concessies niet langer vijf privétestdagen uitvoeren. Dat wordt vervangen door een tweedaagse collectieve test op een nader te bepalen locatie. De plannen om driemaal op maandag na een Europese race een testdag te organiseren blijven van kracht.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.