Ga naar inhoud

Dovizioso na zege: "Bevestiging dat we beter zijn dan vorig jaar


dreka

Aanbevolen Berichten

Dovizioso na zege: "Bevestiging dat we beter zijn dan vorig jaar

322264.jpg

Andrea Dovizioso heeft in de Grand Prix van Tsjechië zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. De Ducati-fabrieksrijder hoopt daarmee de critici de mond te snoeren.

De vicekampioen van 2017 won de MotoGP-seizoensopener in Qatar maar kon die goede vorm niet doortrekken. Na een zesde en vijfde plaats volgden uitvalbeurten in Barcelona, Le Mans en Jerez, met tussendoor een tweede plaats in Italië. Door de nulscores staat hij op meer dan zestig punten van kampioenschapleider Marc Marquez. Volgens DesmoDovi toont de winst op Brno aan dat de Ducati van dit jaar beter is dan de versie van 2017, waarop hij zes races won.

"Wanneer je, zoals vorig jaar, zes races wint dan verwacht iedereen dat je opnieuw gaat winnen", stelde Dovizioso na zijn overwinning. "We wonnen alleen in Qatar en dan begint men te roepen dat je een slechte periode doormaakt. Maar als je alles goed bestudeert zie je dat dat niet zo is. Dit jaar zijn we op elk circuit sneller dan vorig jaar. We hebben in de winter een kleine stap gemaakt, maar we zijn drie keer de fout in gegaan. Als je de resultaten vergelijkt met vorig jaar, zie je dat het goed gaat. En dit weekend is de bevestiging: onze machine is wat beter dan de versie van vorig jaar. Maar ik ben nog steeds niet 100 procent tevreden met ons bandenmanagement. Daar werken we aan."

Hij vervolgde: "Het punt is dat we drie nulscores hebben staan. Het kampioenschap ziet er daardoor erg slecht uit. Maar in die drie races deden we steeds mee om het podium, dus we hebben veel punten verspeeld. Wat we dit weekend veranderd hebben, zal een kleine impact hebben op de tweede helft van het kampioenschap. Ik voelde me goed, ik was beter in staat om met de motor te spelen. Over het algemeen is de machine heel goed."

Tactiek veranderde per ronde
De ervaren Italiaan bevestigde de race verstandig te hebben opgebouwd: "Door de bandenslijtage is niemand in staat om van begin tot eind te pushen. Daarom waren we wat langzamer dan in de trainingen. Iedereen was de banden aan het managen. De kwalificatie was perfect, de strategie was perfect. Ik ben dolblij. Ik bekeek per ronde wat de beste strategie was. De laatste ronden waren niet gemakkelijk door de bandenslijtage en de duels met Lorenzo en Marquez. Ik probeerde snel te reageren en mijn eigen ritme te rijden. Dat bleek de goede strategie."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.