Ga naar inhoud

Dovizioso wint titanenstrijd, Lorenzo maakt feest compleet


dreka

Aanbevolen Berichten

Dovizioso wint titanenstrijd, Lorenzo maakt feest compleet

322261.jpg


Knipsel.JPG.f57cd16aee670dc311b200b25d87e864.JPG
 Andrea Dovizioso heeft de MotoGP Grand Prix van Tsjechië gewonnen. De polesitter bezorgde Ducati voor het eerst sinds elf jaar de winst op Brno. Zijn teamgenoot Jorge Lorenzo maakte het feestje van de Italiaanse stal compleet door Marc Marquez af te houden en derhalve P2 te pakken.

Rossi kende de beste start van de mannen op de eerste rij en nam in de eerste bocht de leiding over van polesitter Dovizioso. De twee Italianen wisselden in de eerste ronde nog enkele malen van positie, waarna de Ducati-rijder aan het einde van de eerste ronde als eerste over start-finish kwam. Marquez en Lorenzo volgden op de voet, terwijl het achterin het veld fout ging voor Maverick Viñales. De Yamaha-rijder beleefde een dramatisch weekend en raakte in de openingsronde betrokken bij een valpartij met Bradley Smith en Stefan Bradl.

De kop van het veld deed het relatief rustig aan om de banden te sparen voor de tweede helft van de race, gezien de verwachte bandenslijtage. Daardoor bleef de kopgroep aanzienlijk, met minimale onderlinge verschillen. Dovizioso en Rossi gingen als aan een touwtje over het Tsjechische asfalt terwijl Lorenzo en Marquez een stevig robbertje knokten. De aanstaand teamgenoten wisselden meerdere malen van positie maar door de niet al te snelle rondetijden hielden zij de aansluiting.
Rossi neemt heft in handen
Op een derde van de race vond Rossi het welletjes en nam het heft in handen na een mooie actie op Dovizioso in de listige bocht 5. De Yamaha-rijder kon echter geen gaatje slaan. Marquez zag het gevaar en nam de derde plaats over van Lorenzo, om op jacht te gaan naar de twee Italianen aan kop.

Rossi moest na een handvol ronden de leiding opnieuw afstaan aan Dovizioso, waarna Marquez direct volgde. Zo verloor de negenvoudig wereldkampioen in een paar honderd meter twee plaatsen. Toch bleek ook Dovizioso niet in staat om een gat te slaan want de top-6 zat nog altijd binnen schootsafstand. Cal Crutchlow maakte deel uit van de kopgroep en ging na het halfpunt in de aanval. De Brit ging eerder in de race al voorbij aan Danilo Petrucci en nam vervolgens de laatste podiumplaats over van Rossi. De Italiaan zakte steeds verder terug doordat de kop van het veld snellere rondetijden ging noteren en zag ook Lorenzo langszij komen.
Lorenzo en Marquez beginnen aan opmars
Toch ontstonden er ook richting de absolute slotfase geen grote verschillen en kon ook Rossi mee blijven doen om de podiumplaatsen. Lorenzo vond het met vijf ronden te gaan mooi geweest en verschalkte Crutchlow voor de laatste podiumplaats. Direct schakelde de kop een tandje bij en liep de top-3 weg bij de achtervolgers. Lorenzo ging binnendoor bij Marquez en wilde in dezelfde actie ook meteen de leiding overnemen, maar daarbij schoot de Spanjaard iets te ver door. Hij hield desondanks de tweede plaats vast. Een paar bochten later probeerde de vertrekkend Ducati-rijder het nogmaals maar wederom kon Dovizioso counteren. Marquez zat op het vinkentouw en keek toe hoe de teamgenoten elkaar het leven zuur maakten.

Een ronde later probeerde Lorenzo precies hetzelfde maar wederom reageerde Dovizioso. In de laatste ronde kwam Marquez voorbij aan Lorenzo, maar die gaf niet op en nam niet veel later de tweede stek weer over van zijn aanstaand teamgenoot. De leidende Italiaan profiteerde van het duel en sloeg een klein gaatje, wat precies voldoende was om als eerste te worden afgevlagd. Lorenzo maakte er een Ducati-feestje van met de tweede stek, voor Marquez. Valentino Rossi nam in de laatste ronde nog de vierde stek over van Cal Crutchlow en beperkte zo het verlies in de strijd om het kampioenschap. Op gepaste afstand finishte Petrucci als zesde, voor Johann Zarco. Dani Pedrosa, Alvaro Bautista en Andrea Iannone maakten de top-10 vol.

Bron gpupdate

Knipsel.JPG

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.