Ga naar inhoud

Lorenzo profiteerde van "heel nieuwe strategie" in GP Tsjechië


dreka

Aanbevolen Berichten

Lorenzo profiteerde van "heel nieuwe strategie" in GP Tsjechië

322266.jpg

 Ducati MotoGP-rijder Jorge Lorenzo maakte op weg naar zijn tweede plaats in de Tsjechische GP gebruik van een nieuwe tactiek. De Spanjaard kwam in de slotfase sterk opzetten.

Lorenzo staat bekend om zijn razendsnelle starts en lijkt over het algemeen vooral in de beginfase van een race competitief te zijn. Bij beide zeges op de Ducati kon hij in de openingsfase een gaatje slaan en vervolgens de race managen. Op Brno koos de ervaren rijder voor een nieuwe tactiek. Hij hield zich kalm in de eerste helft van de wedstrijd en kwam in de slotfase sterk opzetten. Uiteindelijk miste hij op twee tienden de winst.

"Ditmaal moest ik de strategie veranderen, met name omdat ik wat problemen had om met deze band de finish te halen", legde Lorenzo uit. "Ik moest vanaf de start behoorlijk anders rijden en profiteren van een niet al te beste start. Ik besloot om lang op de derde, vierde plaats te blijven rijden om energie en de banden te sparen. Dat was nieuw voor me, heel nieuw, maar ditmaal betaalde het zich uit. Ik heb een andere rijstijl ten opzichte van velen. Ik prefereer altijd een vrije baan om het maximale uit mijn potentieel te halen. Maar ditmaal moest ik langzamer beginnen en de banden sparen."

De aanstaand Honda-rijder moest zich eerst nog langs Cal Crutchlow en Valentino Rossi knokken voordat hij kon aansluiten bij de leidende Dovizioso en Marquez. "Misschien kwam ik te laat. Ik had misschien die posities wat eerder moeten goedmaken om in de best mogelijke positie te verkeren om mijn aanval in te zetten. Het hielp ook zeker niet dat Marc me inhaalde maar hij moest het wel proberen, hij probeert het altijd. Maar daardoor kon Andrea een halve seconde weglopen. Ik had nog wat meer achter de hand, niet heel veel maar ik was wel iets sneller dan Marc en Andrea. Ik kon daar niet van profiteren omdat ik te laat bij de kop kwam."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.