Ga naar inhoud

Raikkonen: "Kracht van Ferrari is combinatie van factoren


dreka

Aanbevolen Berichten

Raikkonen: "Kracht van Ferrari is combinatie van factoren

 

5ad1bf9c46dd1b5d8f2a2a4a3656c5e795975ba0

De krachtbron van Ferrari is het afgelopen jaren duidelijk sterker geworden in vergelijking met de concurrentie. Dat betekent echter niet dat het de enige reden is dat Ferrari steeds dichter naar de top toe sluipt. Volgens Kimi Raikkonen ligt daar een reeks aan factoren aan ten grondslag.

Ben je naast Formule 1 ook geïnteresseerd in Voetbal? Doe mee aan de gratis voetbalmanager van 2018!

Mercedes is de zomervakantie begonnen met tien punten voorsprong op Ferrari in het kampioenschap voor constructeurs, maar menigeen heeft het gevoel dat Ferrari over de iets sterkere auto beschikt. Vooral op het motorische vlak heeft het Italiaanse team de afgelopen tijd sprongen vooruit gemaakt, waardoor de krachtbron nu op zijn minst gelijkwaardig is aan die van Mercedes. Raikkonen denkt echter dat de progressie van Ferrari niet alleen gezocht mag worden in de verbeterde motor.

"We hebben een aardige auto en we blijven dingen verbeteren. Veel heeft te maken met het gevoel, hoe je de auto's en de banden aanvoelt en dat soort zaken", vertelde Raikkonen aan F1i.com. "Op sommige circuits gaat het beter dan op anderen en sommige omstandigheden zijn beter voor de een dan voor de ander, maar wij zijn overal best goed geweest. Een hoop dingen zullen onze kant op vallen."

"Er zijn nog steeds dingen die we kunnen verbeteren, maar dat is een oneindig verhaal", vervolgt de wereldkampioen van 2007. "Dat maakt niet uit, want zelfs als je alles wint heb je nog verbeterpunten. Iets dergelijks zal in onze sport niet ophouden en ik denk dat je op veel vlakken nooit goed genoeg bent."

Bron f1 today
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.