Ga naar inhoud

Mercedes sluit latere introductie Spec 3-motor niet uit


dreka

Aanbevolen Berichten

Mercedes sluit latere introductie Spec 3-motor niet uit

322270.jpg

 Mercedes is van plan kort na de zomerstop haar Spec 3-motor te introduceren, maar teamchef Toto Wolff benadrukt dat het geen haastwerk wordt. Het merk met de ster wacht liever iets langer, als blijkt dat de upgrade daar beter van wordt.

"Pas als we de cijfers kennen, kunnen we beslissen of we de motor in de auto zetten of er nog iets aan moeten doen", zegt Wolff in gesprek met Motorsport-Total. De Spec 3 is de laatste upgrade die Mercedes dit jaar kan introduceren, bij een eventuele volgende upgrade zou een gridstraf volgen. Voorzichtigheid is dus van belang, ook met het oog op de betrouwbaarheid. "We zullen zien wat er mogelijk is. Bij elk experiment qua snelheid moet je ook rekening houden met de betrouwbaarheid. Uiteindelijk heeft een uitvalbeurt grotere gevolgen voor het kampioenschap dan een extra tiende van een seconde winst", stelt Wolff.

Lewis Hamilton en Mercedes gaan aan de leiding bij respectievelijk de coureurs en teams. Toch leek Ferrari in de laatste races voor de zomerstop de overhand te hebben, heeft ook Wolff gezien. Volgens de Oostenrijker verloor zijn team in de eerste sector van de Hungaroring, met twee rechte stukken, 0,4 seconde op de Italiaanse concurrent. "De Ferrari-motor wordt gewoon steeds beter", vervolgt Wolff. "Ik klink alsof ik het al heb opgegeven. Het is vrij ingewikkeld, maar dat is nou eenmaal zo. We weten op welk niveau Ferrari zit en wij willen dat hoe dan ook bereiken. We zullen niet rusten voor ons dat is gelukt."

Wolff geniet van de concurrentiestrijd met Ferrari. "Het is mooi om ook een keer de uitdagende partij te zijn. Dat zijn we al sinds 2013 niet meer geweest", vertelt hij. "Het is lastig om de graadmeter te zijn, aangezien je dan de hele tijd het doelwit bent." Dat laatste geldt nu echter voor Ferrari. "En we zijn heel gemotiveerd om dat doelwit te treffen", besluit Wolff strijdlustig.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.