Ga naar inhoud

Alticom bezorgd om hoge nieuwbouw bij zendmast in Den Haag


dreka

Aanbevolen Berichten

Alticom bezorgd om hoge nieuwbouw bij zendmast in Den Haag

zendmast.jpg

Zendmast Den Haag (C) Mediamagazine

Alticom is bezorgd over het bouwplan in Den Haag om twee hoge woontorens te bouwen bij de zendmast in het Bezuidenhout in Den Haag. De eigenaar van de zendmast waarschuwt dat calamiteitenzenders in problemen komen doordat straalverbindingen niet meer gaan werken door de hoge bebouwing.

“Luchtruim niet onbeperkt vrij”

De gemeente Den Haag heeft plannen om twee woontorens van 100 en 120 meter hoog te bouwen nabij de zendmast. “Hartstikke mooi dat ze hoge torens willen bouwen. Daar komt ook een stuk prestige bij kijken, maar het luchtruim is niet onbeperkt vrij“, stelt Peter Klein van Alticom tegenover het Algemeen Dagblad.

Signalen

Hoge gebouwen kunnen een negatieve invloed hebben op de ontvangst van omroepsignalen en stralen. De straal stokt en kan dan niet meer rechtstreeks van A naar B. Volgens Klein komen de nieuwe woontorens op 200 tot 250 meter afstand. “Dat is echt heel dichtbij.

Radio West

Vanaf de zendmast in Den Haag maakt ook de regionale omroep Radio West gebruik. De radiozender is bestempeld als “rampenzender” bij een eventuele calamiteit in de Haagse regio.

Bron mediamagazine

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.