Ga naar inhoud

Zege in Hongarije geeft Mercedes vertrouwen voor warm weer


dreka

Aanbevolen Berichten

Zege in Hongarije geeft Mercedes vertrouwen voor warm weer.

322280.jpg

 Mercedes denkt dat het progressie heeft geboekt met het bandenmanagement bij hoge temperaturen. De regerend kampioen bij de constructeurs is over het algemeen minder zuinig op de achterbanden dan de concurrentie, waardoor het team van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas het vaak moeilijker heeft in races waarin het warm is.

In Hongarije, de laatste wedstrijd voor de zomerstop, trok Hamilton echter de winst naar zich toe met een buiten- en asfalttemperatuur van respectievelijk 33 en 57 graden Celsius. De Brit won de wedstrijd vanaf pole-position, die hij wel had veroverd in een natte kwalificatie - op basis van de vrije trainingen leek Ferrari op een droge baan de betere op de Hungaroring, waar inhalen lastig is.

"Het rijden in schone lucht speelt een grote rol, maar het is een klein mysterie waarom je soms wel presteert op de ene compound en niet op de andere", reageert Mercedes-teamchef Toto Wolff op een vraag over het bandenmanagement van Hamilton in Hongarije. "We moeten nog meer data verzamelen en het nog beter begrijpen, maar het gevoel dat overheerst is dat we de race in Boedapest hebben gewonnen met een asfalttemperatuur van ongeveer 60 graden Celsius. We hadden niet gedacht dat we daartoe in staat zouden zijn. Dat geeft me het gevoel dat we het nu beter begrijpen en dat we in de toekomst competitiever kunnen zijn in wedstrijden waarin het warm is."

Volgens James Allison, de technisch directeur van Mercedes, was de zege in Hongarije een combinatie van factoren: de F1 W09 EQ Power+ is in vergelijking met haar voorgangers vriendelijker voor de achterbanden, de afstelling voor het weekend en Hamiltons vaardigheden om het rubber goed te managen. Het hoeft derhalve geen garantie te zijn dat de oplossing overal werkt, daarvoor zijn er te veel variabelen.

Met medewerking van Scott Mitchell

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.