Ga naar inhoud

Ziggo getroffen door nieuwe variant internetfraude


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Ziggo getroffen door nieuwe variant internetfraude

Ziggo klanten moet goed opletten voor een nieuwe variant van phishingmail. Internetcriminelen sturen een e-mail over verbeterde dienstverlening van Ziggo. Het enige doel is het stelen van inloggegevens.
 
Ziggo getroffen door nieuwe variant internetfraude
Foto ANP

In de mail die fictief namens Ziggo is gestuurd, wordt een nieuwe update van het mailsysteem aangekondigd. Doet men dit niet dan bestaat volgens de valse e-mail de mogelijkheid dat deze dienstverlening stopt. Door in te loggen op de persoonlijke klantomgeving ‘Mijn Ziggo’ kan de zogenaamde nieuwe update geïnstalleerd worden. Het feitelijke doel is het verzamelen van inloggegevens van klanten van het kabelbedrijf. Ook bestaat de kans door op de link te klikken dat schadelijke software op de computer geplaatst wordt. Hierdoor kan de computer bijvoorbeeld gegijzeld worden en alleen tegen het betalen van losgeld weer vrijgegeven worden. Ook kan op deze manier fraude met bankgegevens plaatsvinden.

 

Klantenservice

Het is altijd aan te raden om een ontvangen e-mail van grotere bedrijven goed en aandachtig door te lezen voordat verder handelingen worden uitgevoerd. In veel phishingmail staan namelijk enkele taalfouten. Ook als een mail ontvangen wordt van een bedrijf waarmee geen klantrelatie is, moeten alle alarmbellen gaan rinkelen. Bij twijfel is het advies om altijd telefonisch of internet – het zogenaamde webcare – content met de klantenservice van het betreffende bedrijf op te nemen. Hiermee kan worden uitgesloten dat het ontvangen bericht een phishingmail is.

Bron:TotaalTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.