Ga naar inhoud

Gered Force India hoopt snel upgrades te introduceren


dreka

Aanbevolen Berichten

Gered Force India hoopt snel upgrades te introduceren

f1-hungarian-gp-2018-sergio-perez-force-

 Force India hoopt in de Grand Prix van België, de eerste race na de zomerstop, upgrades voor de auto te introduceren. De equipe uit Silverstone heeft de ontwerpen voor nieuwe onderdelen al een tijdje klaar, maar kon vanwege de financiële problemen het productieproces niet in gang zetten. Dinsdag werd het team echter gered door een consortium rond Lawrence Stroll, de vader van Williams-coureur Lance Stroll.

Otmar Szafnauer, de operationeel directeur van Force India, hoopt dat de updates op tijd klaar zijn voor het treffen op Spa in het weekend van 25 en 26 augustus. "Hopelijk is dat het geval en anders wordt het sowieso Monza", zegt hij tegen Motorsport.com. Of het Spa of Monza wordt, hangt af van de leveranciers. "Want zij werken niet tijdens de zomerstop. We hebben dus maar een paar dagen voor Spa. Als het dan niet lukt, dan wordt het Monza."

Force India ontvangt meteen een financiële injectie. Daarvan volgen er in de komende twee tot drie weken nog meer, als het proces van de afronding van de ondercuratelestelling klaar is. "We hebben de financiële middelen zeker nodig, anders gaat het niet werken", vertelt Szafnauer. "We moeten onze leveranciers betalen en de benodigde materialen aanschaffen voor de upgrades voor dit jaar en voor de ontwikkeling van de auto voor volgend jaar. We zitten middenin het creëren van de wagen voor komend seizoen." Zonder financiële middelen had Force India echter niet verder gekund met dat proces, aldus Szafnauer. "Het geld hebben we hard nodig en het had niet op een beter moment kunnen komen."

Met medewerking van Scott Mitchell.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.