Ga naar inhoud

Herstel verloopt voorspoedig: Lauda niet langer bedgebonden


dreka

Aanbevolen Berichten

Herstel verloopt voorspoedig: Lauda niet langer bedgebonden.

322294.jpg

Formule 1-legende Niki Lauda herstelt voorspoedig van de longtransplantatie die hij afgelopen week heeft ondergaan.

De Oostenrijker voelde zich tijdens zijn vakantie op Ibiza niet goed en keerde terug naar Wenen, waar hij direct werd opgenomen in het ziekenhuis. De doktoren besloten over te gaan op een longtransplantatie, omdat Lauda anders nog maar een paar dagen te leven zou hebben.

De artsen van het AKH Wien hebben vanmorgen in een persconferentie meer informatie over de huidige stand van zaken naar buiten gebracht. De meervoudig Formule 1-kampioen is inmiddels volledig bij bewustzijn en is niet langer bedgebonden. Borstheelkundige Walter Klepetko: "De toekomstige gesteldheid van meneer Lauda zal in principe niet wezenlijk verschillen met de situatie voorheen. Maar garanderen kan men niets. Het spectrum is volledig open. Een oudere patiënt is logischerwijs wat beperkt. De situatie van de heer Lauda is als volgt: hij kan in een voor hem normaal leven terugkeren. Die mogelijkheid is er in elk geval. Of dat goed gaat, zal de tijd ons leren."

Peter Jaksch, behandelend arts van Lauda, vulde aan dat de Oostenrijker geen gevolgen van de operatie hoeft te ondervinden: "Mensen met een orgaantransplantatie kunnen hetzelfde doen als een gezond mens." Rainer Oberbauer, nierspecialist, was ook betrokken bij de ingreep: "De [jaren geleden] getransplanteerde nier vertoonde een acute verslechtering. De afgelopen week is het ons gelukt om de functies weer volledig te herstellen. Een ingreep is daardoor niet nodig."

Medische hulp
Christian Hengstenberg, leider Cardiologie van het Weense ziekenhuis, zei over het herstel: "We zijn blij dat alles zeer stabiel is. We zijn tevreden over de gang van zaken en we hopen dat het zo blijft. Alles loopt volgens plan. Meneer Lauda zal echter zeker nog enige tijd medische hulp nodig hebben. Bezoek op beperkte schaal is mogelijk. Uiteraard is het ook van belang dat infecties worden geweerd. Het is voor het genezingsproces van belang dat de patiënt ondersteuning en begeleiding van zijn familie krijgt."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.