Ga naar inhoud

Rossi hoopt dat het kwartje nu gevallen is bij Yamaha


dreka

Aanbevolen Berichten

Rossi hoopt dat het kwartje nu gevallen is bij Yamaha

322355.jpg

 Na een buitengewoon teleurstellende kwalificatie in Oostenrijk bood Yamaha MotoGP-projectleider Kouji Tsuya zijn excuses aan bij de fabrieksrijders. Valentino Rossi hoopt dat Yamaha de problemen met de elektronica nu eindelijk serieus neemt.

Rossi kwam niet door Q1 nadat hij vrijdag in de eerste vrije training een elfde tijd reed en in de [vochtige] trainingen daarna geen verbetering boekte. Yamaha bood zaterdagmiddag als gevolg daarvan haar excuses aan voor de teleurstellende kwalificatie. Gevraagd of dat een teken is dat Yamaha de problemen nu serieuzer neemt, zei Rossi: "Ik hoop het want hier heb ik het al een hele lange tijd over. Na een jaar hebben we nog altijd hetzelfde probleem."

De Italiaan voegde toe dat de problemen in lijn der verwachting liggen, maar dat de achterstand tocht groter is dan hij vooraf had gedacht. Een veertiende plaats is volgens een kritische Rossi niet acceptabel. "Ik weet dat we op dit circuit niet zo goed zijn, het is de slechtste op de kalender maar ik had gehoopt dat we iets minder slecht zouden zijn dan dit", vervolgde hij. "Ik had pech dat ik me alleen in de eerste training kon plaatsen voor Q2 en helaas ging mijn motor toen na drie ronden kapot. Ik kon me niet plaatsen voor Q2 en helaas moet ik daardoor vanaf de vijfde rij starten in de race. Het is moeilijk en dit is een belangrijk moment. Zeker de eerste drie of vier rempunten zijn moeilijk voor iedereen en zeker wanneer je in een groep rijdt. We moeten zorgen dat we aansluiting houden."

Rossi voegde toe dat Yamaha ondanks de problemen met de elektronica op de andere vlakken wel degelijk progressie heeft geboekt. Hij zei: "In 2017 hadden onze concurrenten Honda en Ducati veel minder macht dan nu, maar toen vond ik het chassis niet geweldig. Mechanisch gezien was de motor niet goed. Dit jaar ben ik heel blij met het chassis en de gewichtsverdeling, maar zij hebben met de elektronica een gigantische stap gemaakt. Die stap heeft Yamaha helaas niet kunnen doen. Dat is voor mij het belangrijkst, we moeten begrijpen hoe we dat zo snel mogelijk kunnen verbeteren, want de rest van de motor is goed."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.