Ga naar inhoud

Iannone beschuldigt Suzuki van bevoordelen Rins


dreka

Aanbevolen Berichten

Iannone beschuldigt Suzuki van bevoordelen Rins.

322354.jpg

 Andrea Iannone heeft zijn Suzuki MotoGP-team ervan beschuldigd dat teamgenoot Alex Rins een voorkeursbehandeling krijgt. Oorzaak is het nieuwe chassis dat Rins voor de Oostenrijkse Grand Prix tot zijn beschikking kreeg.

Iannone, die na dit seizoen Suzuki verlaat voor een nieuw avontuur bij Aprilia, uitte kritiek op het team vanwege het feit dat hij en Rins twee verschillende varianten van het chassis rijden op de Red Bull Ring dit weekend. De jonge Spanjaard gebruikt in Oostenrijk een frame waar hij mee testte in Brno, maar dat aanvankelijk niet gebruikt zou worden in Oostenrijk. Iannone heeft nog geen kans gehad om met het nieuwe chassis te testen.

Na een kwalificatie waarin hij achtste werd, twee plaatsen voor Rins, kon Iannone zijn frustraties rond de situatie niet verbergen. "We hebben een motor met de beperkingen die hier heel erg uitvergroot worden", klaagde Iannone. "In het tweede deel van het kampioenschap hadden we gehoopt dat we progressie zouden boeken om die beperkingen weg te werken, maar er is nog niets. Ik had niet veel verwacht, maar er is een verbeterd chassis waar Alex Rins mee mag rijden en ik niet. Wanneer je een fabrieksrijder bent, probeer je zo professioneel mogelijk te werken en je hoopt dat je onderdelen krijgt die de motor sneller maken. Ik heb geen gebrek aan motivatie, maar ik heb het niet in eigen hand. Twee jaar geleden reed ik het polerecord hier en nu ben ik een seconde langzamer."

Teambaas Davide Brivio van Suzuki reageerde vrijwel direct op de uitspraken van Iannone door te zeggen dat het chassis een "speciaal exemplaar" is en dat het team tracht om de beide rijders gelijk te behandelen. "De beide rijders krijgen dezelfde support", vertelde Brivio. "Als we het hebben over professionaliteit, is het moeilijk te stellen dat wij dat niet zijn. We doen alles wat mogelijk is om voordeel te halen en dat doen we met beide rijders. Andrea klaagde in Brno dat hij de [nieuwe] fairing niet tot zijn beschikking had, maar die had hij wel, hij viel [tijdens de post-race test] en die was daardoor kapot. Daarna was Rins niet blij met de fairing en hebben we besloten om geen homologatie aan te vragen. Het geval met het chassis is speciaal, we hadden alleen gedacht om de test in Brno er mee te doen en het terug te sturen naar Japan, we hebben maar een tot onze beschikking. We gaan het opnieuw proberen in een nieuwe test, maar op dit moment denken we niet dat het een grote stap vooruit is. Dat is de reden dat we niet nog een geproduceerd hebben."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.